Nekategorizirano

Zahvalnega preleta nad Celjem spremljalo ogromno število Celjank in Celjanov

Včeraj nekaj čez 13:30 so bili deležni zahvalnega preleta lovcev F-16  ameriške vojske in Pilatusov slovenske vojske tudi v knežjem mestom. Letala so preletela slovenske bolnišnice, DSO-je in druge kraje v zahvalo za sodelovanja pri preprečevanju širjenja novega koronavirusa.

S Zahvalnim preletom, ki se je zgodil na dan, ko se je v Sloveniji tudi formalno končala epidemija Covid-19, je bila deležna tudi Splošna bolnišnica Celje. Kasneje ob povratku nazaj pa tudi nad DSO v Šmarju pri Jelšah. Nad  Celjem so prileteli  okrog 13:36 uri , kjer jih dočakalo tudi prenekatero radovedno oko iz celjskih sosesk z napravami za slikanje.

 

Šest letal F-16 ameriške vojske in trije pilatusi PC-9 je v formaciji preletelo tudi Celje oz. Splošno bolnišnico Celje.  V Celju so jih pozdravili z prižganimi modrimi lučmi policisti iz PU Celje ter vozila NMP in gasilska vozila vsi z vklopljenimi svetlobnimi znaki. Vsi se medsebojno zelo dobro odzivali in združili moči in znanje da je vse skupaj uspelo kot je. Letala so Slovenijo preletela v dveh ešalonih, med katerima bo milja razmika, in sicer na višini približno 1200 metrov s povprečno hitrostjo 425 km/h. 

Poleg Celja so preleteli še: Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo.

Veselimo se  uspeha vseh udeleženih pri obvladovanju COVID 19, bodimo pozorni  previdni  še naprej ter soodgovorni za ohranjanje dobrega stanja za doseženo zmago.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč