Nekategorizirano

Ali Žerdin »neodvisni« novinar in razkrinkani bicikl protestnik

Vsi novinarji levih medijev se imajo za neodvisne! To besedo uporabljajo predvsem takrat, ko pljuvajo po vladi ali pa zamolčijo kakšno novico, ki lahko škodi tranzicijski levici.

Eden takih “neodvisnih” medijev je tudi Delo, ki s svojo “anti Janša” retoriko piše  novice in jih ljudem prodaja kot “neodvisne”. No seveda vseh novinarjev ni potrebno dajati v isti koš. A da se taki “neodvisni” novinarčki udeležujejo protestov uperjeni proti vladi, pa je nesramnost brez primere, kot v primeru novinarke RTV pašek-Šetinčeve, ki naj bi vabila ljudi na proteste. No izgovorov glede tega je našla novinarka baje cel kup.

Zjutraj “neodvisni” novinar, zvečer pa protestnik kolesar?

Petkove “bicikl” demonstracije večinski mediji prikazujejo kot “nekaj več”, kot “spontani izraz jeze ljudstva proti koruptivni oblasti”, v resnici pa gre zgolj za “politično akcijo ene politične opcije. O petkovih protestih na tak način piše tudi aktualni urednik Delove Sobotne priloge Ali Žerdin. Toda ta dolgoletni “neodvisni” novinar Žerdin, zaposlen pri lastniku Dela, tajkunu in članu Kučanovega Foruma21 Stojanu Petriču, je dopoldne za plačo “neodvisni” novinar, ob petkih zvečer pa kolesarski protestnik, piše Požareport.

 

Mogoče vam bo všeč