Nekategorizirano

Zabodla svojega partnerja

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili v torek, 27.  februarja,  ob  21.23, po  telefonu obveščeni, da je 41-letna  ženska v Mariboru z nožem zabodla svojega 28-letnega partnerja,
ta se je zatekel k svojemu očetu. Pri  izvedbi  prvih  nujnih  ukrepov so policisti ugotovili, da je 28-letni moški  zaboden  v  predel  prsnega  koša, in da močno krvavi. Poškodovani s policisti  ni hotel sodelovati in je zatrjeval, da se je sam poškodoval pri padcu  na  nož.  Za tem je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer  je  bilo  ugotovljeno,  da je utrpel lahko telesno poškodbo. Po nujni medicinski oskrbi je bil na lastno željo odpuščen domov.

Osumljeni, 41-letni ženski, je bila istega dne, ob 22.20, odvzeta prostost, zaradi  utemeljenih  razlogov za sum, da je storila kaznivo dejanje poskusa uboja  po  115/I  čl.  Kazenskega  zakonika,  v  zvezi s 34/I členom istega zakona.

Med preiskavo kaznivega dejanja so izvedli vsa potrebna procesna opravila, s  katerimi  naklepa za navedeno kaznivo dejanje niso uspeli utemeljiti. V skladu z usmeritvami okrožne državne tožilke bodo mariborski policisti  zoper 41-letno osumljenko podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, po 122/II čl.  Kazenskega  zakonika,  za katerega je predpisana zaporna kazen do treh let,  prav tako pa ji je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi,  kraju  ali  območju,  v skladu s 60. členom ZNPPol. Zaradi opisanih razlogov je bilo njeno pridržanje odpravljeno danes, 1. 3. 2018.

Mogoče vam bo všeč