Nekategorizirano

Koalicija Kangler & Primc – Združena desnica predstavlja novo upanje za Slovenijo

Danes 1. marca 2018 se je v Ljubljani na tiskovni konferenci  predstavila koalicija Kangler & Primc  – Združena desnica, v katero sta združeni politični stranki Nova ljudska stranka Slovenije in Glas za otroke in družine.

Franc Kangler, predsednik programskega sveta NLS  in Aleš Primc, predsednik GOD,  sta predstavila ključne točke za prihajajoče državnozborske volitve in slovesno podpisala koalicijski sporazum ter volilne zaveze Združene desnice. Volilne zaveze so zapisane v 14. točkah, so finančno in časovno ovrednotene. Med najpomembnejšimi ključnimi skupnimi programskimi zavezami sta skrb za družino in vzpostavitev pravne države.Program po besedah Primca na prvo mesto postavlja družino, Kangler pa je izpostavil tudi pomembnost delovanja pravne države.

Slovenija kot država se tako nizko kot danes še ni znašla, je ocenil Kangler. Država je pred razpadom zdravstvenega, obrambnega in pravosodnega sistema. Rešitev za takšen položaj vidi v združevanju tistih, ki nosijo odgovornost za to države in ki si jo nosili že v času osamosvajanja.

Prepričan je, da lahko glede na politične izkušnje in doslej prehojeno pot znatno posežejo v prihodnost Slovenije. V Novi ljudski strani Slovenije si v tem pogledu želijo zlasti vzpostaviti pravno državo in pravni red, saj takrat delujejo tudi ostali sistemi v državi.

Po besedah Primca je čas, da Slovenija dobi vlado, ki bo na prvo mesto postavila družine. Zaradi nizkega števila otrok se država spopada s pomanjkanjem delovne sile in nevzdržnim pokojninskim sistemom, je ponazoril. Da bi izboljšali položaj družin, v koaliciji Združena desnica v primeru uspeha na volitvah napovedujejo številne ukrepe. Tako naj bi uvedli plačilo v višini 3000 evrov ob rojstvu vsakega otroka, za drugega in vsakega naslednjega pa še 1000 evrov več. Do 29. leta starosti mame bi vsako leto namenili tudi 3000 evrov pomoči vsaki mladi družini za reševanje stanovanjskega problema.

Za vsakega otroka do 18. leta starosti bi namenili 200 evrov letnega univerzalnega otroškega dodatka. Obljubljajo tudi 100 evrov letnega dodatka mami in očetu za vsakega rojenega otroka. Stari starši bi dobili pravico do bolniškega nadomestila za varovanje bolnih vnukov. Cilji Združene desnice so med drugim tudi ustvarjanje pogojev za zaposlovanje in vračanje mladih iz tujine ter za višje pokojnine. Navedeni ukrepi po oceni koalicije predstavljajo 654 milijonov evrov investicije v slovenske družine. Po mnenju Primca ima namreč Slovenija veliko rezerv na finančnem, a hude primanjkljaje na družinskem področju.

Združena desnica predstavlja prvi začetek otoplitve v Slovenskem političnem prostoru in novo pomladno upanje za boljše življenje Slovenk in Slovencev. V Združeni desnici je kar nekaj znanihobrazov slovenske politike, med njimi nekdanja poslanka SDS Sonja Ramšak, nekdanji poslanec SDS in SLS Franc Pukšič, nekdanji poslanec SDS in tržiški župan Pavel Rupar, nekdanji soboški župan Anton Štihec in  Ingo Paš, ki je v osamosvojitvenih letih skrbel za področje turizma in gostinstva. 

Mogoče vam bo všeč