VečŽivljenje

Za zdravo zvezo ni dobro, da sta partnerja ves čas skupaj

Da bi odnos lahko cvetel in uspeval, morajo biti partnerji predani ne le drug drugemu, ampak tudi sebi in svojemu osebnostnemu razvoju .

Pomembno je, da imate v razmerju čas zase, gojite lastne interese, počnete stvari, v katerih uživate, kar vodi do zadovoljstva in občutka izpolnjenosti, pojasnjuje licencirani psihoterapevt in seksualni terapevt Michael Moran.

Če nimate dovolj časa zase, lahko v odnosu pride do nesoglasij in celo prekinitve ali varanja, da se ponovno vzpostavi občutek zase.

Zdrava ločitev je ključnega pomena v občutku želje po nekom ali nečem drugem – je dodal zakonski terapevt Ian Hog ​​(Ian Hoge).

Vir: Avaz.ba

In ko preživimo čas sami, psihoterapevt Ken Page reče, da tako obnovimo pomembne dele svoje identitete. Ko pa jih zanemarimo, izgubimo delček, ki je nujno potreben za bogato življenje.

Odpovedati se poti samoodkrivanja pomeni odreči se eni najbogatejših dimenzij svojega življenja – ugotavlja.

Pomembno je tudi razjasniti partnerjeve potrebe, pravi Hog

Vaš partner morda ne bo potreboval toliko odmika kot vi. Torej razjasnite, kakšna so vaša pričakovanja, potrebe in meje,

Vir: Avaz.ba

nato pa razmislite o načinih, kako se srečati na sredini. Pogovorite se o edinstvenih razlikah in razmislite o sprejemljivih načinih, kako sprejeti potrebe obeh – je dejal Hog, kot poroča mindbodygreen.

Avtor: A.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Več