Nekategorizirano

Z jutrišnjim dnem znova aktiviran javni železniški in avtobusni promet: V Marpromu so pripravljeni.

Jutri bo v Sloveniji znova stekel javni avtobusni in železniški potniški promet.  Njegova začasna ustavitev je bil eden prvih ukrepov vlade Janeza Janše 16. marca zaradi epidemije koronavirusa. Promet bo s ponedeljkom znova stekel, do takrat pa imajo organizatorji javnih prevozov v mestnem, primestnem in medkrajevnem avtobusnem prometu ter potniškem prometu SŽ dovolj časa, da se prilagodijo preventivnim ukrepom za varno izvajanje javnih prevozov.

Da so na jutrišnji dan pripravljeni, zagotavljajo v Slovenskih železnicah, enako je slišati tudi avtpobusne prevoznike. V mariborskem Marpromu, ki skrbi za mestni in primestni potniški promet v Mariboru, so priporavljeni, zagotavlja Miha Rubin.

VIDEO: Miha Rubin Marprom Maribor

Tudi v soboškem Avtobusnem prometu uporabnikom javnih prevozov sporočajo, da bo z jutrišnjim dnem stekel linijski promet na vseh linijah, ki jih je izvajal do epidemije Covid 19. Preventivni ukrepi so v skladi s priporočili NIJZ, potnike, ki  od 16. 3. 2020 do 11. 5. 2020 niso mogli uporabljati veljavnih vozovnic pa obveščajo, da se bo takim vozovnicam na podlagi  sklepa pristojnega ministra podaljšala veljavnost vozovnic.

Mogoče vam bo všeč