Nekategorizirano

Vsem, ki jo jim odveč vladni ukrepi za omejitev Covid 19! Mož 49 letne žrtve: “Ne podcenjujte tega zahrbtnega virusa!”

Pretresljivo in presunljivo tragično zgodbo je objavil spletni portal nova24tv.si. Namenjena vsem, zlasti pa tistim, ki se zmrdujejo nad preventivnimi varnostnimi ukrepi slovenske vlade pri omejevanju širjenja peklenskega koronavirusa, ki ne izbira žrtev. Udari tam, kjer najmanj pričakujemo in konča tragično.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru so včeraj sporočili, da beležijo tretji smrtni primer zaradi bolezni covid-19. Umrla je ženska, ki je bila še ne dolgo tega po besedah svojcev polna življenja in vedno nasmejana. Zaradi koronavirusa je bila hospitalizirana skupaj s partnerjem več dni, a je bitko žal izgubila. Strti partner je na družabnih omrežjih delil svoja čustva in pozval vse kritike vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, naj se spametujejo.

Zapis Tomaža Kurbusa, ki ga je v četrtek delil na svojem Facebook omrežju, objavljamo v celoti:

“Moj zaklad, moja ljubezen, moje vse kar sem imel na tem svetu. Ne vem kaj bom zdaj, ne vem zakaj se je moralo to zgoditi. Bolečine so nepopisne. Vendar spomini ostanejo, večno zapečateni. Lepi spomini, 7 let bogatih izkušenj, 7 let nepopisnih spominov. To kaj sva imela midva, nihče si niti v sanjah ne more zamisliti. To je najino za vse večne čase, za vedno zapisano v zvezdah. Imeli smo te vsi radi, zadnje leto druženja spoznala novi način življenja, novi krog pozitivnih ljudi, vedno si bila rada v tem krogu, nabirala nove moči.

Ljuba moja Lidija, ljubezen mojega življenja, vedno boš moja sopotnica, zvezda na nebu, ki sveti, da ne zatavam, da se ne izgubim. Samo v nebo pogledam in vedno bom našel pravo pot. Ne ni konec! Zdaj se je začela tvoja pot!

Ne vem če je primerno, ne vem če je dovolj, vem, da je še veliko kar bi me morala še naučiti, kar bi se morala skupaj učiti, vseeno hvala za vso tvojo ljubezen, za vso tvojo moč, za vse kar si mi dala.

Sprejmi mojo energijo in moč, mojo ljubezen, naj te vodi v večne kraje ljubezni. Hvala ti za vse!

Pomagaj mi s tvojo ljubeznijo, da bom vse to premagal, da bom vse to zmogel.”

  				Še nekaj dni nazaj se je žena počutila bistveno bolje od njega., potem pa se je zdravstveno stanje nenadoma hudo poslabšalo. Foto: FB.			Še nekaj dni nazaj se je žena počutila bistveno bolje od njega., potem pa se je zdravstveno stanje nenadoma hudo poslabšalo. Foto: FB.


V komentarjih so Kurbusa prijatelji spraševali, ali je za to kriva zgolj korona ali tudi druge bolezni. Strti partner je odgovoril: »Korona je neizprosno napadla vsa bolezenska stanja«. Kljub temu so nekateri komentarji šli v smer podcenjevanja virusa, češ da so sigurno prikrili njena druga bolezenskega stanja in da zaradi tega virusa zagotovo ni umrla.


							 

Tomaž Kurbus se je v soboto na Facebooku ponovno oglasil in objavil še en daljši zapis, v katerem se je najprej zahvalil vsem za dobre besede, prav tako redkim medijem, ki so nemudoma delili njegovo bolečo zgodbo.

“Naj bo to opomin, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus”

“Naj bo to opomin, ki ignorirate ta smrtnonosen zahrbtni virus. Hvala vsem, ki mi pomagate premagovati bolečine. Pred vsem na tem mestu apeliram na vlado Republike Slovenije, premiera Janez Janša, vse ministre, tudi predsednika države Borisa Pahorja, spametujte se. Nehajte s temi ukrepi, da bi želeli ukinjati ukrepe karantene. Naj vam bo to opomin, virus je neizprosen,” se je v čustven zapisu zavzel za ohranitev strogih ukrepov, ki jih je sicer sprejela prav vlada Janeza Janše in bila zaradi tega s strani opozicije, dela medijev in drugih mnenjskih voditeljev deležna ostrih kritik.

Še nekaj dni nazaj se je žena počutila bistveno bolje od njega., potem pa se je zdravstveno stanje nenadoma hudo poslabšalo. Foto: FB.

Kot opozarja žalujoči Tomaž Kurbus, nihče ne ve, kje so se okužili s korona virusom. “Zakaj smo samo mi okuženi, jaz, Lidija, oba stara 49 let, in njena mama, stara 82 let. Nihče daleč okrog nas v celotnem kraju, v celotni moji službi, niti malo ni kazal znakov ali bi zbolel za to boleznijo. Na koncu samo Lidija polna življenja in energije, ni kazala nekih resnih težav, vendar se je kljub temu njeno stanje rapidno poslabšalo v samo nekaj dni, midva z omo pa sma oba brez resnih posledic,” je Kurbus razložil, kako hitro in nepričakovano se je zdravstveno stanje njegove pokojne žene poslabšalo.

Kurbus zdaj vse Slovenke in Slovence naproša in jim polaga roko na srce, “da nehate obračati hrbet ljudem, ki potrebujejo pomoč. In ne kažite prsta za nekom, ker ta virus ne izbira, prav tako še ni pomoči, če ga dobite, preživite samo tisti z blažjo obliko s povečanim imunskim sistemom. Tudi jaz sem bil pljučni bolnik, vendar sem premagal ta virus, tako da je upanje za vse, žal pa tega moja ljubezen, te možnosti več nima, naj pa njen odhod ne bo zaman, naj bo opomin in šola za druge”.

L. S.

Vir_ nova24.tv.si

Mogoče vam bo všeč