Nekategorizirano

Kitajci pod preiskovalno lupo svetovne javnosti. Je virus Covid-19 ušel iz laboratorija v Wuhanu?

WUHAN: kaj se je v resnici dogajalo v tamkajšnjem laboratoriju za korono?

Že dve leti, preden je izbruhnila pandemija novega koronavirusa, so ameriški diplomati opozarjaki na velika varnostna tveganja v raziskovalnem laboratoriju v Wuhanu na Kitajskem, epicentru koronske bolezni.

Ključno vprašanje, na katerega še danes nima odgovora svetovna javnost je, kaj so takrat raziskovali v „Inštitutu za virusologijo Wuhan“ (WIV): viruse Corone pri netopirjih in njihov morebitni prenos na ljudi!?


				<br data-lazy-src=

Washington Post poroča o depešah ameriških diplomatov, poslane v Washington z veleposlaništva v Pekingu. V njem so alarmantno opozorarjali, da se “Kitajci soočajo s kroničnim  pomanjkanjem usposobljenih tehnikov in raziskovalcev za delo v tem visoko varnostno rizičnem laboratoriju.”

Diplomati so že januarja 2018 poročali, da se “virusi korone, ki so podobni SARS, lahko prenašajo z netopirja na človeka”. Wuhanski laboratorij WIV je bil prvi laboratorij na Kitajskem, ki je prejel najvišjo mednarodno priznanje za raven varnosti.

Preberi še: Kitajska še vedno ni odgovorila ali je virus Covid-19 del njenega peklenskega načrta za obračun z Evropo in ZDA!? 

Američani uvedli uradno preiskavo ali je Covid 19 “pobegnil” iz laboratorija v Wuhanu!

Po številnih opozorilih najvišjih ameriških predstavnikov, da Kitajska svetovni javnosti postreže z resničnimi podatki o obsegu in žrtvah novega koronavirusa, pa tudi o tem ali se je Covid 19 kot zli duh “izmuznil” iz laboratorija WIV v Wuhanu, ali pa gre za del strategije kitajskih komunističnih oblastnikov za obračun z Evbropo in ZDA, se je oglasil tudi ameriški predsednik Donald Trump.

V petek je javno napovedal, da bodo ZDA nadaljevale s preiskavo izvora novega koronavirusa. Ob tem je bil še posebej izpostavljen t. i. wuhanski laboratorij za virološke preiskave. Zadnje čase se namreč vse glasneje namiguje, da bi novi virus lahko izviral prav od tam. Če bi se domneve potrdile, bi to sprožilo ogromen pritisk na kitajske oblasti, saj je po svetu doslej že več kot 2 milijona okuženih in več 100 tisoč mrtvih zaradi novega virusa.

Svetovna zdravstvena organizacija naj bi delovala pod vplivom Kitajske

Nedavno so se že pojavile novice, da je Svetovna zdravstvena organizacija pod močnim vplivom Kitajske. Na kitajskih znanstvenih raziskavah naj bi temeljila tudi njena javna poročila. S tem WHO postaja soodgovorna za prikrivanje resnosti zdravstvene situacije v njeni začetni fazi. Kitajska bi morala zato nositi posledice svojega neodgovornega ravnanja. Američani so že potegnili edini logičen sklep, WHO so odrekli nadaljnje financiranje.

Mogoče vam bo všeč