Nekategorizirano

Vse več primerov Ilegalni migranti export-import d.o.o. ali g.m.b.h.

Zaradi poletnih počitnic ni živahno le na mejnih prehodih Slovenije s Hrvaško, kamor se zgrinjajo množice turistov iz Slovenije in drugih evropskih držav. Vse bolj je živahno dogajanje tudi v nasprotni smeri, torej iz Hrvaške v Slovenijo, vendar pri se pri tem ti “popotniki” izogibajo mejnih prehodov, temveč skušajo v našo državo vstopiti  na zeleni meji ali pa skriti v tovornjakih in drugih vozilih. V ilegalne migracije pa je vpetih vse več organiziranih d.o.o. ali g.m.b.h. prevoznikov, ugotavlja slovenska policija.

Bosanec s šestimi Iračani

Iz mariborske PU so sporočili, da so včeraj okoli tretje ure zjutraj policisti PP Gorišnica, med varovanjem državne meje v Goričaku ustavili kombinirano vozilo registracije Bosne in Hercegovine. Ugotovili so, da je 44-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevažal  6 državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v državo. Vozniku kombija, ki je osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Dan pred tem so okrog 8 ure zjutraj so policisti na območju PP Gorišnica, na zeleni meji prijeli  državljana  Sirije,  ki  je nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v
Slovenijo.  Med postopkom je zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi,
zato je bil odpeljan v Azilni dom Logatec.

Ljubljančan z Jumperjem ni pravažal slonov, temveč kar 25 ilegalcev

Se spomnite Citroenove reklame o dostavnem vozilu Jumper? Podjetni Ljubljančan njegove zmogljivosti ni preverjal s sloni, temveč z ileglnimi migranti. Kar 25 jih je strpal v dostavnik.

				Foto: PP Podlehnik			Foto: PP Podlehnik

Bilo je v četrtek, 30. julija, malo pred 19. uro, ko so  policisti na območju Podlehnika ustavili kombinirano   vozilo  znamke  Citroen  Jumper,  ljubljanskega  registrskega območja,  ki  ga  je vozil 43-letni slovenski državljan. V tovornem delu je prevažal  kar 25 ilegalnih prebežnikov in sicer 9 državljanov Bangladeša, 7 državljanov  Pakistana,  4  državljane  Afganistana, 4 državljane Maroka in enega Sirijca. Vsi so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji med Hrvaško in Slovenijo, na območju PP Podlehnik.

Policisti  so  vozniku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja
Prepovedno  prehajanje  meje  ali  ozemlja države, po 308. členu kazenskega
zakonika  (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Trenutno potekajo nujna
preiskovalna dejanja. Po zaključku pridržanja bo s kazensko ovadbo priveden
na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Spletni portal moja-dolenjska.si pa poroča, da so tudi v Kočevju policisti ustavili kombi Citroen Jumper, s katerim sta 32-letni državljan Nizozemske in 24-letni slovenski državljan v kombiju prevažala 19 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana).

Mogoče vam bo všeč