Nekategorizirano

Gale bi bil rad minister in bi rad zastonj bival v hotelu v Izoli

Pri protestnikih smo vajeni marsikatere neumnosti. Ampak take, kot jo je na svojem facebook profilu zapisal Ivan Gale, pa še nismo slišali. Na župana občine Izola je naslovil sarkastično pismo, kjer je pomešal vlogo navadnega uslužbenca in ministra. Kot bi dopis napisal šolar v 5. razredu osnovne šole. 

Glasi pa se takole:

V petek, 7. avgusta 2020, se nameravam udeležiti protesta v Izoli. Protestiral bom proti korupciji in skupaj z ostalimi zahteval tudi odstop župana Markočiča. Na službeni poti se mi bodo pridružili tudi žena in dva otroka. Zanima me, če je kakšna možnost, da Občina Izola krije stroške nočitve v katerem od izolskih hotelov? Varnostnikov nimam. Piščalko in transparent bom priskrbel sam. Priporočam se za kakšno odvečno zaščitno masko. Če je le možno, bi prosil za tako z belo elastiko.

Kje je bil Gale, ko so v luksuznih sobah spali ministri levih vlad?

Resnično neverjetno sprenevedanje Ivana Galeta. In sprašujemo se, zakaj bi njega nekdo sploh vabil v Izolo Ivana Galeta, oz. kakšno funkcijo opravlja, da bi prišel na povabilo občine? IN ŠE VEČ, KDO BI MU NA POVABILO OBČINE NUDIL BREZPLAČNO SOBO IN ZAKAJ? Očitno je bil Gale v času tega zapisa na kakšnih prepovedanih substancah, ali pa je imel res lepe sanje, kako je prevzel mesto predsednika vlade Janezu Janši?

Sicer pa Galeta lahko vidimo večkrat v družbi Tanje Fajon, v.d. predsedujoče Socialnih demokratov, kjer so znani po “pravičnosti”. Zakaj se Gale že prej ni vprašal, zakaj se je Dejan Židan, ko je opravljal delo ministra, brezplačno mastil v podjetju Vinakras? In kje je bil Gale takrat, ko so v luksuznem hotelu hotel Raphael tik ob Slavoloku zmage, ki ga portal Business Insider uvršča v nabor dvajsetih najdražjih med 3.600 hoteli v Parizu, spali nekateri ministri in predsedniki? Kot naprimer Bratuškova, Jakič in Erjavec. Med tistimi, ki so si privoščili najdražje prenočitve, plačane iz javnega denarja, sta tako poleg nekdanje predsednice vlade Alenke Bratušek, nekdanjega obrambnega ministra Romana Jakiča in zunanjega ministra Karla Erjavca tudi guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec in viceguvernerka Stanislava Caprirolo.

Za nastanitev v hotelih tako predsednika države kot celotne delegacije po navadi poskrbijo gostitelji obiskov, ki v večini primerov prevzamejo tudi del stroškov. Če temu ni tako, se obrnejo na veleposlaništvo oz. konzulat, ki predlaga nastanitev oziroma izbere hotel ter uredi potrebne rezervacije. Vsi člani delegacije, ki spremljajo predsednika republike na poteh v tujini, imajo praviloma rezervirane standardne enoposteljne sobe.

Gale bi bil torej rad minister, rad bi jede in pil zastonj. Problem je le ta, da ga nihče noče nikamor povabit. Razen raper Zlatko na prazen trg Republike.

 

Mogoče vam bo všeč