Nekategorizirano

Vrednost “Tesle” je padla za 50 milijard dolarjev, vse zaradi ene od Maskovih izjav

Vlagatelji so tržno vrednost “Tesle” zmanjšali za 50 milijard dolarjev.

To se je zgodilo po tem, ko je direktor podjetja Elon Musk izjavil, da bi bilo mogoče avtonomna električna vozila radikalno znižati na 25.000 dolarjev – vendar le v treh letih.

Tržna kapitalizacija Tesle se je v samo dveh urah po zaprtju borze v torek zmanjšala za 20 milijard dolarjev, ko so Musk in drugi direktorji Tesle predstavili načrt za novo baterijo in njihove proizvodne strategije, poroča Reuters.

Delnice so se na koncu znižale za 5,6 odstotka, delniški trg pa je po delovnem času povečal izgubo za dodatnih 6,9 odstotka.

Vlagatelji so pričakovali dve pomembni napovedi Maskovega pogosto razglašenega “Battery Day” – razvoj miljonske baterije, ki bo trajala dobrih 10 let ali več, in konkretne podatke o zmanjšanju stroškov, izražene v dolarjih na kilovatno uro, končno je bila cena električnega vozila nižja od cene bencinskega avtomobila.

 Namesto tega je  Musk obljubil, da bo v naslednjih nekaj letih z novo tehnologijo in proizvodnim postopkom znižal proizvodne stroške za polovico in ponudil “cenovno ugoden” električni avtomobil.

“Čez tri leta. . . lahko naredimo avtomobil za 25.000 USD, ki bo v bistvu morda nekoliko boljši od primerljivega bencinskega avtomobila”- je dejal.

Musk pa je priznal, da “Tesla” nima svoje ambiciozne nove zasnove vozil in baterij ter izdelanih proizvodnih procesov, poroča britanska agencija.

Mogoče vam bo všeč