Nekategorizirano

Volilni dan D v ZDA. Slovenski MSM mediji! Proti Bidenu ne kandidira Janez Janša, temveč aktualni predsednik Donald Trump!

Danes se v ZDA dogaja volilni dan D. Ameriški volivci odločajo, ali bo ZDA še naslednja štiri leta vodil aktualni predsednik, republikanec Donald Trump ali pa se bo po štirih letih v Belo hišo preselil demokrat Joe Biden. O usodnosti tokratnih predsedniških volitev po svoje potrjujejo podatki o volilni udeležbi na predčasnih volitvah. Svoj glas po pošti je oddalo več kot 96 milijoonov Američanov, to je več kot 70 odstotkov vseh, ki so volili leta 2016 oziroma 40 odstotkov vseh volilnih upravičencev. 

				Kdo bo zmagal: aktualni predsednik, republikanec Donald Trump ali demokrat Joe Biden?			Kdo bo zmagal: aktualni predsednik, republikanec Donald Trump ali demokrat Joe Biden?

Dokončna odločitev o tem, kdo bo naslednja štiri leta zasedel ovalno pisarno Bele hiše, bo padla 14. decembra, ko bo znano, komu so elektorji namenili svoj glas. Za izvolitev kandidata potrebujeta vsaj 270 od 538 elektorskih glasov.

In kaj ima Slovenija s predsedniškimi volitvami v ZDA. Sodeč po poročanju in komentarjih osrednjih MSM medijev, od nacionalne RTV Slo, preko POP TV, do tiskanih medijev, bi človek menil, da bo na tehtnici odločujoč prav glas slovenskega volilnega telesa. Zadnjih 14 dni so se namreč stopnjevali napadi na aktualnega republikannskega predsednika Donalda Trumpa, nekateri so se prav trudili, da ga v očeh Slovencev čim bolj očrnijo. Zato pa je bil demokrat Joe Biden deležen prijaznih piarovskih prispevkov, različni samooklicani komentatorji pa so prav tekmovali, kdo ga bo prikazal v najlepši lući.

Nehote pomislim, da so v redakcijah MSM medijev zgubili kompas, kajti na ameriških predsedniških volitvah se z Bidenom za vstop v Belo hišo ne poteguje Janez Janša, temveč Donald Trump. Nehote človek potegne vzporednico s slovenskimi parlamentarnimi volitvami 2018, pa tudi z dogajanji letošnjega marca, ko je po strahopetnem odstopu vlade Marjana Šarca, v najhujši poosamosvojitveni krizi vajeti države prevzela tretja Janševa vlada.

Že en sam twitt Janeza Janše v podporo Donaldu Trampu je sprožil vulkanski izbruh levičarskih napadov in negativnih zapisov MSM medijev.

Negativna kampanja o Donaldu Trampu se seveda vrti okoli epidemije covid-19, ki je v ZDA pri 9,5 miijona okužnih vzela 235 tisoč življenj.

Nikjer pa v poročanju slovenskih medijev ni bilo zaslediti, da je eden največjih dosežkov Donalda trumpa ta, da edini izmed zadnjih šest predsednikov ZDA ni napadel druge države ozirom sprožil oboroženega konflikta. Še več, poleg tega je posredoval pri dosegu sporazumov med IZRAELOM in ZAE in Bahreinom ter med Srbijo in Kosovom, kakor tudi ukrotil Severno Korejo.

POLEG ZGORAJ OMENJENEGA v ZGODOVINI ZAPISAN KOT PREDSEDNIK, ki je:
– OMOGOČIL PRVO DAVČNO REFORMO od leta 1986 ter VRSTO OLAJŠAV in SPODBUD;
– OMOGOČIL ponoven ZAGON AMERIŠKE INDUSTRIJE in GOSPODARSTVA;
– OMOGOČIL NAJVEČJO VREDNOST BORZNIH INDEKSOV;
– OMOGOČIL NAJVEČJO STOPNJO ZAPOSLENOSTI IN NAJNIŽJO BREZPOSELNOST VSEH KATEGORIJ PREBIVALSTVA;
– OMOGOČIL SPREJETJE TREH NAJVEČJI PRORAČUNOV ZA OBRAMBO V ZGODOVINI (skupno cca 2,2 bilijona USD) in s tem REVITALIZACIJO OBRAMBNIH SIL Z.D.A. (po 7-letnem obdobju stagnacije in nazadovanja), vključno z USTANOVITVIJO “VESOLJSKIH ENOT”;

-OMOGOČIL PONOVNI ZAGON VESOLJSKEGA PROGRAMA Z.D.A. po 9-letnem zastoju;
– OMOGOČIL ENERGETSKO NEODVISNOST Z.D.A., ki so postale tudi NETO IZVOZNICA ENERGENTOV;

-RAZVELJAVIL SPORAZUM NAFTA in dosegel novega – USMCA
– PREDLAGAL IMENOVANJA OKROG 300 SODNIKOV NA VIŠJI RAVNI in DVEH VRHOVNIH, kar je SENAT POTRDIL; v fazi pootrjevanja pa je še tretja – A. C. Barrett.
– TUDI Z UKAZI SPODBUJAL RAZVOJ SREDSTEV za SPOPAD S KORONAVIRUSOM, VKLJUČNO Z ZDRAVILI IN CEPIVI, zaradi česar so AMERIŠKA PODJETJA tudi na teh področjih DOSEGLA VODILNO VLOGO V SVETU.

Mogoče vam bo všeč