Nekategorizirano

Virus vdrl na oddelek za žilne bolezni ljubljanskega UKC

S kliničnega oddelka za žilne bolezni v največji slovenski bolnišnici sporočili, da novih bolnikov ne bodo sprejemali, saj je na oddelek vdrl nadležni virus.

Trenutno je s covidom-19 okuženih deset bolnikov, pri čemer jih je v bolnišnico del že prišel s potrjeno okužbo. So pa deset okužb potrdili tudi pri zaposlenih na tem oddelku.

Razmere na žilnem oddelku je podrobneje pojasnil strokovni direktor interne klinike UKC Ljubljana Zlatko Fras. Po njegovih besedah tam trenutno obstaja dvojni režim. En del so bolniki, ki jih bodo danes ali v naslednjih dveh dneh razmestili na ustrezne druge oddelke, pri čemer upajo, da v tem času ne bo pozitiven še kakšen. Tudi če bo, bodo to uspeli obvladati, je še dejal in dodal, da imajo zaradi vdora na oddleku izpad približno 80 postelj. Poudaril je, da je vsak bolnik na njihovem oddelku, kjer zdravijo večinoma starejše osebe, »ekstremno« ogrožen, zato morajo storiti vse, da se kaj takega ne bi več zgodilo.

Eden od njihovih bolnikov, ki se je okužil, je že umrl, umrl naj bi še eden, ki so ga pred tem premestili, eden je na poti na ventilator, pri ostalih je zdravstveno stanje sicer stabilno. Okužba zanesljivo doprinese k slabšemu kliničnemu poteku bolezni, je dejal Fras, a dodal, da je razgrabljati o tem, v kakšni meri okužba vpliva na smrt, skorajda brezpredmetno in morda koristno le za statistiko.

 

Mogoče vam bo všeč