Nekategorizirano

Ministrica Aleksandra Pivec je odstopila

Poslanci danes na izredni seji razpravljajo o predlogu za razrešitev kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, ki so ji zaradi očitkov o spornem ravnanju hrbet obrnili tudi v stranki DeSUS, ki jo je do nedavnega vodila.

Razrešitev Pivčeve se je zgodila na pobudo stranke DeSUS. zato je tudipremier Janez Janša predlagal njen odstop. Tega podpira večina opozicije, zato je pričakovano, da bo ministrica razrešena. A ministrica je na seji DZ povedala, da odstopa z mesta ministrice in izstopa iz stranke DeSUS.

Pivčeva z ministrske funkcije ni želela odstopiti, zato je svet stranke na pobudo predvsem poslancev DeSUS premierju Janezu Janši predlagal njeno razrešitev. Pivčeva je na drugi strani ocenila, da gre za njeno “diskreditacijo in likvidacijo” z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Je pa ministrica zato imela priložnost da je tudi poslancem povedala neja besed v svoj zagovor.

“Razrešujete me, ker sem pri svojem delu dajala prednost stvarnim problemom preprostih ljudi, se posvečala kmetom, gozdarjem, ribičem, obrtnikom, starejšim ljudem, državljankam in državljanom Republike Slovenije,” je dejala v svoj zagovor in dodala, da pri svojem delu ni dajala “prednosti zadovoljevanju političnih ali strankarskih interesov oz. zadovoljevanju ozkih interesov političnih elit.” je dejala Aleksandra pivec na seji!

 

Mogoče vam bo všeč