Nekategorizirano

Vinko Gorenak se bo za sedež v DZ potegoval v Celju

To, da v naslednjem mandatu ne bom več poslanec, ker ne bom več kandidiral na volitvah v DZ, že veste vsaj tri leta od kar sem to javno povedal. V ta namen smo se v mojem volilnem okolju Šmarja pri Jelšah, v okviru SDS, že pred dvema letoma dogovorili, da  bo namesto mene kandidiral Viki Božak iz Rogatca. Rečeno dogovorjeno in na ravni državni ravni SDS, smo Vikija Božaka že zdavnaj potrdili kot kandidata za poslanca v omenjenem volilnem okraju.

Volilna matematika pač širšemu krogu ljudi sploh ni poznana. Ljudje večinoma menijo, da pač kandidiraš kjerkoli že se trudiš, delaš in čakaš ali boš izvoljen ali ne. Toda temu niti slučajno ni tako. Za vse politične stranke veljajo tudi nepisana pravila. Obstajajo okolja, kjer ti kot kandidatu ni potrebno narediti skoraj ničesar pa že v naprej veš, da boš izvoljen, in obstajajo okolja, kjer si lahko odličen kandidat, ki se neizmerno trudi, pa za izvolitev praktično nimaš nobenih možnosti. No prav v slednjih okoljih politične stranke pogosto težko najdejo kandidata, zato pa na taka mesta dajo javnosti bolj prepoznavne posameznike kot kandidate. Njihova javna prepoznavnost včasih zadostuje za izvolitev pogosto pa tudi ne.

In prav v tem grmu tiči zajec bi rekli. Celje center je tisti volilni okraj, kjer SDS v zadnjih 20. letih še ni imela izvoljenega poslanca. Po dogovoru z SDS na državni ravni in po dogovoru z MO SDS Celje, se bom tega trdega oreha lotil na prihodnjih volitvah v DZ. Dal sem namreč soglasje, da bom za SDS kandidiral za poslanca v DZ v ožjem mestnem jedru Celja, če me bodo organi SDS za to mesto seveda potrdili.

Vsem tistim, ki mislijo, da bom »papirnati kandidat«, ki je le posodil svoje prepoznavno ime stranki SDS, zato da bi nabiral glasove in ne bil izvoljen sporočam. Motite se, na volitve grem zato, da skušam streti ta trd oreh, ki se mu reče SDS v tem okolju zadnjih 20 let ni imela izvoljenega poslanca. Naredil bom vse, da se to tudi zgodi.

Seveda pa je pred menoj oblikovanje volilnega štaba in ekipe posameznikov, ki mi bodo pri tem pomagali. Starejših in zelo zagnanih posameznikov mi ne manjka, priznam pa, da bi  si želel več mladih sodelavk ali sodelavcev s pomočjo katerih bi oblikoval učinkovit in zmagovit volilni štab in ekipo, ki mi bo pomagala. Saj veste, danes ni dovolj volilni plakat, volilna bitka se dobiva na družabnih omrežjih in pametnih telefonih. Tu pa so mlajši v veliki prednosti. Tudi v ta namen sem objavil naslednji, nekoliko skrivnosten twitt, ki se je glasil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Dec 20

Ste mlajši od 33 let? Ste doma v Celju? So vam vrednote SDS blizu? Če ste si na vprašanja odgovorili pozitivno imam za vas presenečenje. Javi se mi na zasebno. Režiserji zarot so v tem prepoznali vse mogoče stvari, tudi »vabljenje v posteljo«, toda pustimo jim veselje, naj uživajo v svoji domišljiji. Med njimi ni in ne bo mojih volilcev. Celo nekateri novinarji so me klicali, kaj se skriva za tem skrivnostnim twittom. Nič posebnega torej, le želja po oblikovanju učinkovitega volilnega štaba in ekipe, ki mi bo pomagala. Zakaj mlajši od 33 let so me prav tako spraševali. Ja zato, ker mlajše od 33 let v SDS štejemo za podmladek.

No volilni štab je sedaj že v veliki meri oblikovan. Še vedno pa imamo dovolj prostora za posameznice in posameznike, ki so mi pripravljeni pomagati. Hvala vsem, ki ste se mi javili. Moja vrata so še vedno odprta, zlasti za mlade, pa tudi za starejše. Sam tega trdega oreha ne morem streti, z vašo pomočjo pa ga lahko. Vabljeni torej k sodelovanju. Dobite me na 051210410 ali na [email protected]. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni pomagati.

Mogoče vam bo všeč