Nekategorizirano

Vili Kovačič si upa, kar si Cerar ne!

 
Spoštovani in cenjeni novinarji

Vilija spremljam že od leta 2008 glede TEŠ-6. Izkazalo se je, da je imel gospod Vili v VSEH točkah TEŠ-6 100 % prav in politika je rabila kakih 5 let, da je to priznala. Viliju so glede TEŠ-6 preprečevali dostop do medijev in to vsa leta in mu blokirali vse podatke kjerkoli se je dalo.

Vili nima gradbenega podjetja, ni poklicni retorik, ni politik. Ampak ima pa poseben občuten, zna razmišljati, se poglobi v problematiko in žalibog ima preprosto prav.

Vili je včeraj pred mediji povedal, da je pripravljen zastaviti VSE svoje premoženje, če se izkaže da nima prav glede 2. tira. Je še kdo takšen v Sloveniji, bi si kdo od projektantov upal kaj takega zastaviti?
Vili je samo v enem mesecu dosegel lani, da Cerarjeva vlada projekt iz 1-cevnega predora naredila 2 cevni predor in nato so čudežno ceno dvignili samo za kakšnih 10%.

To je šlo praktično nezabeleženo skozi medije.

Projektanti so 20 let projektirali 2. tir in potem pride en “dedek Vili”, ekonomist, in jim samo z nekaj argumenti v mesecu dni sesuje projekt in od tedaj naprej Cerarjeva vlada zagovarja 2-cevne tunele (čeprav nima gradbenega dovoljenja za to).

Ali ni to milo rečeno vsaj malce čudno? Bi še verjeli 20 letnemu projektiranju?

Projektantom verjamem manj kot 1%, ker enostavno v Sloveniji projektanti delajo tako, da se čimveč denarja “napumpa v projekt”, samo zato, da je v dejavnosti gradbeništva več denarja. To vam lahko 1000-krat dokažem na področju javne razsvetljave.

Mediji niste niti enkrat izpostavili, da je študijo da potrebujemo razsvetljavo na avtocestah napisal tehnični dirketor glavnega dobavitelja razsvetljave za DARS.

Na osnovi študije dobavitelja je vlada RS napravili Uredbo in sedaj je razsvetljava na avtocestah OBVEZNA – zelo lepo vidne SISTEMSKA korupcija.

Nemčija, Avstrija, Madžarska, Češka, Poljska nimajo nobene razsvetljave na avtocestah. Slovenija je zaradi tega koruptivnega dejanja smo Slovenski davkoplačevalci po nepotrebnem plačali 200 milijono evrov več.

Upam, da se boste tega maila spomnili v odmevih 2023, jaz pa Vilija predlagam za najvišje državno odlikovanje in saj ga osebno uvrščam med največje Slovence vseh časov.
Njegov pogum ni kaj dosti manjši od poguma generala Maistra. Ni enostavno se konfrontirati z vso vlado in 1000 projektantov in dobaviteljev, ki si želijo, da bi na koncu drugi 2. TIR stal 3 milijarde (kar bo skoraj zelo gotovo, sem ravno prav star, da sem izkusil FENI, preplačane avtoceste, TEŠ-6 pa Šentviški predor, pa predor Markovec itd, itd.).

 

A.M. 

Mogoče vam bo všeč