Nekategorizirano

Miro Cerar in njegova usodna domišljavost na GZS

Danes sem bil na GZS – nepovabljen. Zadnji hip sem izvedel, da bo Cerar na omizju. To mi je dalo elan da pridem tja.

Cerar se z alternativami noče soočiti. GZS me je za omizje spregledala, menda ne vedo, da sem pobudnik referenduma. Povabili so samo vladne trubadurje –  ki so vsi gonili isto pesem kako rabimo 2 tir. Nekateri so imeli manjše pomisleke na račun financiranja, vse ostalo pa so zamolčali. Kot krasni novi svet v katerem vsi občudujejo cesarjeva nova oblačila.   Prav  smešno je bilo slišati tisto potegavščino o 15.000 delovnih mestih zaradi drugega tira in krasnih multiplikativnih učinkih investicije.
 
Krasni novi svet se nam obeta v 20 km predorov v turističnem razredu vlaka s  160 km na uro, v katerih bodo razvijali podzemni turizem s pogledom na morje.  Samo Butalci s Cerarjem vred, lahko verjamejo v te štose.  To so popolnoma enake floskule kot pri TEŠ6. TEŠ6 je temeljil na laži – lažnih podatkih. To je danes meni priznal Samo Hribar Milič, vendar oni tega tedaj niso preverjali, čeprav bi morali.
Pri 2 tiru je laž še večja, ker je skrita v pravljico za Slovenijo “usodnega projekta”, ki rešuje državo, da ostane na transportnem zemljevidu sveta. Tudi tukaj gre za laž,  pa tudi za veliko anarhijo, nimajo niti investicijskega programa, pri TEŠ6 so jih imeli 6. Pri tem pa se Cerar zaklinja, da gre za najbolj transparenten projekt v zgodovini Slovenije in da se TEŠ6 ne sme ponoviti.  Halo, halo – kdo je tukaj nor ?
 
Povedal sem jim, da vladna trasa Koper Divača ni del evropskega koridorja, je samo priklop nanj, oziroma odcep. Ko sem govoril o alternativi se je izkazalo da je Cerar tako hud  lažnivec, da verjame, da je on sam sebi alternativa. Venomer govori o tem, da on rešuje Slovenijo, mi drugi alternativci pa mu mečemo polena pod noge. Danes vsaj ni omenjal JJ, kar smatram za njegov velik umski dosežek oziroma zatajil je samega sebe.    

Iz publike je bilo slišati nekaj treznih glasov, iz omizja prav malo.
Res smo lahko zaskrbljeni kakšne gospodarstvenike imamo. In da temu nakladanju (kot je včasih to počel  Dolanc  ko je ponavljal mantro po Titu Tito) verjamejo odrasli ljudje je kriva človeška lenoba, kajti tudi mišljenje je napor.

Zelo se veselim soočenja s Cerarjem na RTVSLO, sicer pa težko verjamem, da bo prišel   na soočenje z malimi ljudmi
V Odmevih je bil nocoj nekaj sekundni moj nastop na GZS – Državljan K. se je pretihotapil skozi dimnik. 
 
lp Vili državjan K.

Mogoče vam bo všeč