Nekategorizirano

Viktor Orban v podporo pomurskim kandidatom SDS

V lendavski kulturni dvorani je danes potekala volilna konvencija pomurskih kandidatov SDS za poslanske sedeže v Državnem zboru. Na konvenciji so se predstavili Janez Magyar, Lenart Barat, Bojan Petrijan, Jožica Jakob in Alja Domjan. Podporo kandidatom sta izrekla tako predsednik SDS Janez Janša kot tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban. Uvodne besede občinstvu in kandidatom za poslanske položaje sta namenila predsednik regijske koordinacije Pomurja Karlo Pooš in lendavske organizacije SDS Janez Somi. 

Osrednja govornika lendavske konvencije sta bila Viktor Orban, predsednik vlade republike Madžarske in predsednik Fidesz, sestrske stranke SDS, obe sta namreč članici Evropske ljudske stranke. Da se je z veseljem odzval vabilu, da s svojo prisotnostjo podpre SDS pri letošnjih državnozborskih volitvah, ker je zanj Janez Janša pravi bojevnik in porok, da se bo z njegovim vodenjem nove slovenske vlade čezmejno sodelovanje Slovenije in Madžarske le še okrepilo. Za stabilnoist v regiji je po besedah Viktorja Orbana potrebna močna in pogumna vlada, kar lahko zagotovi le močan in pogumen vodja, kar Janez Janša gotovo je. 

Janez Janša se je zahvalil Viktorju Orbanu za njegovo in madžarsko pomoč, ki so je bile deležna območja Prekmurja, kjer živi madžarska narodnost. Tudi sam si bo prizadeval, če seveda SDS dobi mandat za sestavo vlade, za hitrejši razvoj obrobnih predelov Slovenije, Goričkega, Brkinov, Bele Krajine…”Eden ključnih cilje naše vlade bo decentralizacija Slovenije,” je še dejal Janša, ” da ne bodo pozabljeni le zato, ker so izven Ljubljane!  Vzpostavili se bodo pogoji, da bo imel vsak mlad človek, ki se rodi kjerkoli v Sloveniji, vsaj približno enake pogoje za uspeh in srečo v življenju in da to ne bo odvisno zgolj do tega, kje in v kakšni družini se rodiš,” je še dejal Janša. Dodal je tudi, da je vlada v obdobju 2004-2008 ustrezno pozornost posvečala tudi madžarski narodni skupnosti. »To politiko bomo nadaljevali tudi v prihodnjem mandatu, ki bo zagotovo naš, kajti na volitvah 3. junija nameravamo zmagati,« je še dejal Janša.

Mogoče vam bo všeč