Nekategorizirano

VIKTOR ORBAN – DRŽAVNIK EVROPSKEGA KOVA ALI DIKTATOR?

Na sobotnem sprehodu po središču Celja sem srečal znanca, za katerega sicer vem, da je goreč zagovornik politike SD, verjetno pa tudi njihov član, kar niti ni pomembno. Očitno zadovoljen je prihitel do mene in mi dejal: »Včeraj pa ste si zadali strel v koleno«. »Kako to misliš?« sem mu odgovoril z vprašanjem, čeprav sem vedel kam meri njegova trditev. »Ja, diktatorja Viktorja Orbana ste gostili na vaši konvenciji.« mi je hitel pojasnjevati. »Zakaj pa je on diktator po tvojem?« sem ga vprašal. »Ja saj vidiš, tako pravijo vsi, pa njegova politika do migrantov… Saj je vsem jasno.« je navdušeno odgovoril. Odgovoril sem mu, da ga je na volitvah podprla ustavna večina madžarskih državljanov in da so se tam pokojnine in plače samo lani povečale za več kot 10 odstotkov in da ga imajo Madžari pač očitno radi. Moj sogovornik ni imel kakega prepričljivega odgovora, pa tudi sam mu nisem dal več priložnosti za obrazložitve njegovih očitno levih političnih pogledov, sicer bi ga vprašal zakaj je skrivanje ilegalnih migrantov v prostorih Državnega zbora s strani njegovih političnih idolov pravi odnos do ilegalnih migrantov, če se mu zdi Orbanov odnos do njih neprimeren. Pa pustimo mojega povprečno izobraženega in ideološko sicer levo zaslepljenega sogovornika pri miru.

Ko sem najino srečanje in pogovor na kratko povzel na twitter profilu, se je oglasil doktor znanosti, poznavalec ustavnega prava, ki naj bi pripadal desni politični opciji (gre za vidnega člana desne politične stranke, pri čemer pa njegovo ime namenoma izpuščam, saj sem vse polemike z njim že zdavnaj zaključil in samo še spremljam njegove twitte). Ne boste verjeli, omenjeni gospod se je strinjal s trditvijo mojega celjskega, povprečnega, levo zaslepljenega sogovornika, da je Viktor Orban pač diktator.

Z omenjenim gospodom je bil konstruktiven dialog povsem nemogoč, ker je zaprisežen sovražnik Janeza Janše in je za to svojo zapriseženost pripravljen v svojem egu poteptati tudi samo pravno stroko. Kako si sicer razlagati dejstvo, da doktor prava, poznavalec ustavnega prava, za nekoga, ki je bil na demokratičnih volitvah sredi Evrope izvoljen z ustavno večino trdi, da je diktator?

Seveda vam ta oseba zna tudi obrazložiti svojo trditev. Pravi, da si je Viktor Orban podredil medije, da zapostavlja civilno družbo, da zatira opozicijo in še kakšnih deset minut bi vam znal naštevati domnevne Orbanove grehe. Toda, če mu hipotetično tudi pritrdimo, lahko ugotovimo, da imamo tako stanje v Sloveniji že leta, le da je proces obraten, da je medijski prostor skrajno levo usmerjen, da celotna naša civilna družba dela skrajno levo, da koalicija zatira opozicijo celo s pošiljanjem njihovega liderja v zapor, česar Orbanu ni padlo niti na kraj pameti. Ničesar od tega, ne medijske neuravnovešenosti, ne povsem levega delovanja naše civilne družbe, ne odnosa koalicijske večine do SDS, pa tudi NSI in še česa, ta oseba seveda sploh ne vidi.

Bralci moje spletne strani ste to osebo zagotovo prepoznali. Njenega imena namenoma ne navajam, saj bi si potem moral vzeti preveč dragocenega časa (volilna kampanija) za pisanje odgovorov njemu, ki bi meni pisal najverjetneje v svojem delovnem času.

Še nekaj je pomembno poudariti. Viktor Orban, že trikratni madžarski predsednik vlade, zagotovo sodi med sodobne državnike evropskega kova, ki delajo dobro ne le za Madžarsko ampak tudi za Evropo.

Poglejmo si v nadaljevanju še nekaj grafov, ki povedo vse in še več, zakaj je Viktor Orban tako priljubljen pri Madžarih.

Kot lahko vidite so se plače na Madžarskem samo lani povečale za okoli 13 %, v Sloveniji pa le za 2,5 %.

Še več o dolgotrajni vladavini Viktorja Orbana pove naslednji graf.

Iz zgornjega grafa je razvidno, da so se v desetih letih plače na Madžarskem povečale kar za 51 % medtem ko v Sloveniji le za 16,9 %. Je k temu še kaj dodati?

https://www.vinkogorenak.net/

Mogoče vam bo všeč