Nekategorizirano

VIDEO – UKC Maribor: Tudi koronavirus ni ustavil krvodajalskih akcij!

Eden od ukrepov kriznega štaba UKC Maribor za omejevanje širjenja virusa Covid-19 na kompleksu kliničnega centra, je bila selitev na novo zunanjo lokacijo, v prostore  Srednje zdravstvene in kozmetične šoli Maribor. Na tej lokaciji sicer krvodajalske akcije potekajo vsak ponedeljek, torek in četrtek med 7.30 in 12.00 uro.

Režim same akcije je sevceda močno poostren, kar pomeni, da krvodajalce vabijo preko sms vabil, v katerih jih prosijo za povratni klic, da se  dogovorijo o uri njihovega prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Tisti, ki se samoiniciativno odločijo za darovanje krvi, pa v UKC Maribor prosijo, da svoj prihod napovedo na telefonski številki Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 041 320 796 ali 02 321 22 71.

Je pa ta teden potekala krvodajalska akcija Vijol’čna kri, ki so jo organizirali v sodelovanju z NK Maribor in Rdečim Križem Maribor. Več o zadnjem dnevu akcije v priloženem videu prispevku:

Sogovorniki:  Bojana Bizjak, dr. med. (predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC MB), Metod Dolinšek (sekretar Območnega združenja Rdečega križa Maribor), izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. (strokovni direktor UKC Maribor),

Mogoče vam bo všeč