Nekategorizirano

Hvalevredno! Franc Breznik uredil donacijo v obliki več ton banan in čebule za humanitarne organizacije UE Lenart

Danes (3. 4. 2020) so humanitarne organizacije na območju Upravne enote Lenart so prejele več tonsko donacijo svežega sadja in zelenjave, ki jo je uredil bivši poslanec in sedanji državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Breznik.

Sadje in zelenjavo je doniralo slovensko podjetje Derby iz Ljubljane, prevoz je uredila Občina Lenart. Rdeči križ in Karitas sta se odločila, da večji delež donacije namenita stanovalcem Doma sv. Lenarta in Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, kjer so donacijo hvaležno sprejeli.

Civilna zaščita je že pričela z razdeljevanjem donacije – med drugim tudi tistim, ki so v “prvih bojnih linijah”: zdravstvenemu osebju v Zdravstvenega doma Lenart, lekarniški enoti v Lenartu, policistom, …

Doniranih je bilo 1250 kg čebule in 1883 kg banan. Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je dobrodelno gesto pozdravil in se zahvalil g. Brezniku za posredovanje ter pripadnikom civilne zaščite, ki pomagajo pri razdelitvi.

“V teh časih smo hvaležni prav vsake dobronamerne geste. Veseli me, da znamo stopiti skupaj in si pomagati. V kriznih situacijah naj štejejo dejanja, ne besede. Prepričan sem, da nam bo uspelo omejiti širjenje virusa SARS-CoV-2, saj se zavedamo, da druge možnosti ni. Hvala vsem za razumevanje situacije in sodelovanje v tej skupni akciji,” je še povedal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.

Mogoče vam bo všeč