Nekategorizirano

VIDEO: Tudi v pomurskih zdraviliških centrih hoteli zapirajo vrata

Še pred sprejetjem vladne odločitve, da za najmanj 30 dni razglasi epidemijo novega koronavirusa po celi državi, so v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, ki združuje 13 zdravilišč in term, poročali o nadpovprečno uspešni sezoni. Pri tem so izpostavili, da je bilo na račun turističnih bonov čez 70 odstotkov gostov Slovencev. Vladni sklep bo v drugi polovici leta vplival na slab izplen. V večini zdraviliških centrov so se odločili, da zaprejo hotele, četudi so pred nami krompirjeve počitnice.

Občina Moravske Toplice z več kot 2000 turističnimi posteljami sodi med najbolj obljudene turistične destinacije v Sloveniji, saj letno preseže pol milijona nočitev. Turistična taksa je tudi za občino pomemben proračunski vir. Z današnjim dnem je namreč stopila v veljavo odredba o prepovedi prehajanja regijskih meja.

V Termah Vivat so se sinoči poslovili od zadnjega gosta in zaprli vrata. Včeraj jih je bilo še 150, polno zasedenost pa so pričakovali tudi za krompirjeve počitnice, za božično novoletne praznike pa imajo že več kot 2000 rezervacij iz tujine. Čas do preklica epidemije bodo tudi izkoristili za prenovo hotela.


				Hotel Livada Terme 3000

Hotel Livada Terme 3000

Za ukrep postopnega zapiranja hotelov so se odločili v družbi Sava turizem, četudi so si v Radencih in Moravskih toplicah v času krompirjevih počitnic obetali dobro zasedenost posteljnih zmogljivosti. V slednjih bo stal odprt le hotel Ajda. Podoben ukrep načrtujejo tudi Savinih destinacijah na Ptuju in v Radencih.

Oba direktorja priznavata, da je Vlada sprejela vrsto dobrih ukrepov za pomoč turističnemu gospodarstvu, od turističnih bonov, do različnih olajšav, ki so jim pomagala ohranjati likvidnost. Zavedata se, da  lahko Vlada zaradi slabih epidemioloških rezultatov podaljša veljavnost odredbe o epidemiji. Si pa želita, da bi vsaj z decembrom znova odprli hotele, ker imajo že sedaj obilo rezervacij za božično novoletni čas.

Zadnji vladni ukrepi o enotedenskem popolnem umirjanju javnega življenja bodo morda posegle tudi delovanje redkih še odprtih hotelov.

VIDEO: O vladnih ukrepih prepovedi gibanja med statitičnimi regijami župan Moravskih Toplic Alojz Glavač, direktor Term Vivat Metod Grah in direktor Term 3000 Igor Magdič:

Mogoče vam bo všeč