Nekategorizirano

VIDEO: Škof Štumpf v turniški Mariji pod logom: Očiščevanje krivde je skozi pilatovstvo zaznamovalo našo človeško naravo

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja so danes v marsikaterem Marijinem romarskem središču po državi potekale praznične maše. V najbolj obiskanem slovenskem romarskem središču na Brezjah je osrednjo mašo daroval kardinal Franc Rode ob somaševanju ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Zaradi epidemiološke situacije pa je letošnje praznovanje podvrženo več preventivnim ukrepom.

V cerkvi Marije pod logom v Turnišču, je ob današnjem prazniku Marijinega vnebovzetja mašo daroval soboški škof dr. Peter Štumpf.

V svoji pridigi je škof Štumpf uvodoma dejal, da praznik Marijinega vnebovzetja letos obhajamo precej drugače kot prejšnja leta, ali prejšnja desetletja, oziroma celo stoletja. “Po dolgem premišljevanju, pogovarjanju in priporočanju Bogu za pravo odločitev, letos na žalost nismo mogli pripraviti takšnega romarskega shoda, kot smo ga bili vedno navajeni. Nekateri smo vseeno prišli v to Marijino svetišče, drugim je bilo priporočeno, da Mariji dajo hvalo po domačih župnijah.

Maske na obrazu in razkužila namreč močno določajo naš način življenja, obhajanja bogoslužij, pa tudi nas opominjajo k odgovornosti za zdravje in življenje drug drugega. V maskah moramo skrivati obraze drug pred drugim in si neprestano z razkužilom prati roke, da se tako obvarujemo pred grozečim virusom. To ni prijetno. Nekateri zato tudi ne gredo v cerkev. Radi bi videli obraze drugih, radi bi prosto dihali, radi bi se srečali, radi bi si podali roke, radi bi se nasmehnili… Mnogo reči bi tudi danes radi, pa ne moremo,” je povedal Štumpf.

Vir:Pomurec.com

VIDEO: Sveta maša ob prazniku Marijinega vnebovzetja v cerkvi Marije pod logom v Turnišču:

Mogoče vam bo všeč