Nekategorizirano

VIDEO; Nekaj 10 komunističnih odvisnikov ruši red v občini Radenci zaradi preimenovanje Titove ceste?

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje  spremenjenega občinskega odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih do končne odločitve glede pobude o referendumu, na katerem bi odločali o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Cesto je občinski svet preimenoval 28. maja, pobudniki referenduma pa so se temu uprli. Očitno z zvezami na ustavnem sodišču po predponi komunizma.

Se je lahko lahko pod takšen sklep podpisal ustavni sodnik demokratične države, v kateri so človekove pravice svetinja?! Ja, če njegov genski zapis sega v komunistično pravo!!!

Po presoji ustavnega sodišča naj nebi bilo izkazano, da bi zadržanje izvajanja izpodbijanega občinskega odloka lahko povzročilo občutnejše škodljive posledice, zlasti ob upoštevanju tega, da poimenovanje Titova cesta velja že vsaj od leta 1979.

Tako pravijo sicer na ustavnem sodišču. Je pa najbolj zanimivo pri vsem skupaj to, da gre za očitno nagajanje levičarskih botrov, ki ima očitno roko tudi nad sodiščem. Ustavno sodišče je presodilo zadevo, čeprav bi svoje moralo najprej povedati upravno sodišče. US se je postavilo v tem primeru nad vsemi sodišči in to kar na prvi stopnji. Pri tem se sprašujemo, kdo ima dejansko oblast v tej državi in v Radencih.

Bivši komunisti v Radencih so o+čitno še kako živi in izvajajo pritisk na odločanje v občini Radenci. Nekaj 10 komunističnih veljakov, kot na primer glavni  Vukajč Franc in skupinica partijskih odvinikov, ki so navajeni starih časov, pišejo razna pisma in spodpavajo temelje demokracije v Radencih in državi.

Ustavno sodišče je zrušilo nekaj, kar bi moralo danes biti samoumevno.
»Ustavno sodišče je bistveno posegalo v pravni red, ki bi v eni demokratični državi moral obveljati, da se imamo pravico se pravdati na sodišču skozi vse stopnje sodišč,« pravi Romen Leljak. »V tem trenutku ni zaupanja v takšen pravni sistem!«  Kaj še preostane občini Radenci?  Potrebno je torej izključiti ustavno sodišče iz odločanja. Ko občinski svet sprejme odločitev in ustavi izvajanje odloka o spremembi imena ulice in ga, kot takšnega razveljavi. Ko je odlok razveljavljen, ustavno sodišče nima več nobene pravice odločanja.  

V Radencih je torej pričakovati referendum, torej gre občina v neposredno demokracijo, kjer bodo Radenčani z jasnim vprašanjem odločali ali si želijo Titovo cesto, ali cesto slovenske osamosvojitve. Referendum bi izvedli spomladi 2021 leta. Strošek z referendumom bi bil bistveno manjši kot strošek pravdanja, ob dejstvu, da nimamo zagotovil o pravičnem delovanju pravne države.

Roman Leljak: Čudimo se, da je sedem ustavnih sodnikov v nasprotju s svojo dosedanjo prakso kljub neizkoriščenju pravnih sredstev prehitelo sodnike Upravnega sodišča in so zaščitili Titovo cesto.
Kot je dejal Roman Leljak v razgovoru za Novo24 TV, o Titovi cesti še vedno odloča tudi upravno sodišče. Praksa Ustavnega sodišče pa je, da zavrača vse, dokler niso izrabljena vsa pravna sredstva. Tokrat ne…bojijo se, da bi Upravno sodišče sledilo občini. Izraba moči zadnjega pri delitvi pravice ni demokratično in je zloraba sodne veje oblasti.

»Ne moremo še vedno živeti na spominu nekaterih posameznikov, ki so se med socializmom v Jugoslaviji lepo imeli in mislijo, da so še vedno tam,« je povedal Romen Leljak.

VIDEO:

 

Mogoče vam bo všeč