Nekategorizirano

Nagajenje Šarčevega favorita, podjetje Kolektor?

Kljub temu, da je vlada Janeza Janše dosegla drastično znižanje cene za obnovo hotela Brdo, kjer bodo potekale številne seje v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji, se v Petričevem Kolektorju ne dajo. Na pomoč so jim priskočili še v podjetju Dema plus, s pritožbami pa so uspeli ustaviti nujno obnovo dotrajane stavbe v protokolarnem centru Brdo pri Kranju. Bo center do prihodnjega leta sploh nared?

Anže Logar poudarja, da je obnova hotela Brdo nujna
Na novinarsko vprašanje novinarja Nova24TV Alexa Crowterja glede današnjega tvita, da se zaradi pritožb gradbenih podjetij Kolektorja in Dema plus obnova oddaljuje, je prvi mož slovenske zunanje diplomacije odgovoril, da je predsedovanje Slovenije Svetu Evropske Unije izjemen dogodek, ki ponuja priložnost vsem, da predstavimo Slovenijo v najboljši luči.

Ob tem mora svojo odgovornost prevzeti Vlada RS, ki mora pripraviti in izvesti predsedovanje. “Hkrati pa je tu odgovornost vseh ostalih, ki lahko maksimalno pripomorejo k procesu predsedovanja. Kot veste, smo v času prvega predsedovanja za namene lajšanja potreb zgradili Kongresni center Brdo, ki omogoča izvedbo dogodkov na najvišji ravni.”

Žal Slovenija nima v bližini sodobnega hotela, ki ga nujno potrebujemo za nastanitev pomembnih gostov v času drugega predsedovanja Svetu EU. “Še posebej v luči epidemije covid-19, ko se želi širjenje ali okoliščine, ki bi omogočile širjenje, maksimalno omejiti.  V ta namen je danes uničen hotel treba obnoviti,” je bil jasen Logar.

Čas za obnovo hotela je izjemno kratek. Slovenija bo predsedovala v drugi polovici leta 2021,Logar zato ne razume interesa katerega koli gospodarskega subjekta, ki bi v tem postopku postavil nogo, da se ne omogoči stroškovno učinkovita in hitra obnova obstoječega hotela, ki bi omogočila zadovoljitev nujno potrebnih kapacitet za izvedbo predsedovanja. Kateri izvajalec je bil izbran za “pičlih osem milijonov”, pa slovenski zunanji minsiter ni želel razkriti.

Logar si ne predstavlja zahtevnega logističnega zalogaja, če bi zaradi muhavosti slovenskih gradbincev objekt ostal nedokončan, evropski in svetovni javnosti na očeh. Slovenija bi morala za namestitev svojih visokih gostov iz tujine tako uporabiti objekte v drugih občinah ali celo v slovenski prestolnici.

 

 

Mogoče vam bo všeč