Nekategorizirano

VIDEO: Na Teznem v podjetju Surovina znova uničujoč požar. Maribor se je dušil v dimu, pepelu in smradu

Le teden dni po tem, ko je na Teznem v obratu mariborske Surovine, ki je sicer v lasti velenjskega Gorenja,  požar zajel odpadna olja in odpadno embalažo, je danes v tem obratu znova zagorelo. Okoli ob 12.44 so bili mariborski piolicisti obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru.  Na  kraj  so  bili  takoj  napoteni  gasilci  in policisti. Zagorelo je v  skladišču  predelanih  bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode.

Na kraj požara so bile napoteni gasilci Gasilske brigade Maribor in vseh 11 prostovoljnih gasilskih društev v Mestni občini Maribor ter tri gasilska društva iz občine Hoče-Slivnica,« so sporočili iz MO Maribor, ki meščane tudi napročajo, naj se zaradi gostega dima, pepela in smradu, ki ja prekril mestno, ne gibljajo na planem, zaprejo pa naj tudi okna.

Po petih urah je v Surovini na delu še vedno 250 gasilcev, ki še vedno gasijo halo v kateri je prišlo do požara. Po prvih ocenah je bilo v njej kar pet tisoč ton predelanih biolođkih odpadkov, primernih za termično obdelavo s sežigalnica in sosežigalnicah. Težavo pri že tako zahtevni intervenciji povzroča porušitev konstrukcije v samo jedro hale, saj je zaradi tega dostop nekoliko otežen. Intervencija bo zagotovo trajala dan, dva, sporočajo gasilci, sledi obisk kriminalistov, ki bodo skušali ugotoviti razloge in morebitne odgovorne za požar, ki je, preko palca, naredil že za več kot tri milijone evrov škode. 

Zanimivo, da je v preteklih dneh v tezenski Surovini  že dvakrat zagorelo, a jim je k sreči uspelo požar hitro pogasiti, tokrat ni bilo tako, potrebna je obsežna intervenca gasilcev, ki bo trajala tudi globoko v noč.

Mogoče vam bo všeč