Nekategorizirano

Načrtovano obleganje meja EU prehaja v nenadzorovano in agresivno vedenje Turčije

Psihoza in stanje ki ga povzroča Turčija pomočjo spuščanja beguncev in migrantov na njenem ozemlju v smeri EU je vse prej kot nemoč Turčije. Posebej zaradi tega ker se na eni strani spušča v boje  in vojaške intervencije na sirskih tleh, kjer so izgubili  33 vojakov, zaradi katere je njihov predsednik sklenil da ne bo več zadrževal več vseh 3, 6 milijonov beguncev na svojih tleh, na ozemlju Turčije.

In kaj dela tale novodobni »sultan«?

Lepo zaukaže vsem prevoznikom iz notranjosti države kjer se zadržujejo večje skupine  imigrantov in ostali pripadajoči ali pa ne, posebej zato ker so se v tem času v določenih teh skupin se je ustvarila paralelna  struktura preko katere se s tem beguncem manipulira. Zato so se iz azijskega dela Turčije, predvsem iz okolice  Istanbula napotilo na stotine avtobusov, tovornjaki z ponjavami in drugimi  priročnimi prevoznimi sredstvi k bolgarski, še več in še bolj k grško-turški meji.  SO ŽE TAM.

Kolega novinar in fotoreporter Bolgarije, kije noč(soboto na nedeljo)in nedeljsko jutro preživel na mejnem prehodu Pazarkule, je doživel te apokaliptične razmere ki  nam jih vsiljuje Turčije preko manipulacije ki se imenuje poslati begunce na evropske meje. Naložili so begunce, ki so nekaj let mirno in spodobno živeli v okolici Istanbula in na vrat na nos so morali oditi iz hiš in stanovanj kjer so bivali in se samo drli Evropa, Evropa…. Spremenjeno je to, da sedaj gredo v evropski del Turčije ter jih napotijo na bolgarsko in grško mejo. Begunce so celo vmes  podučili da rajši izberejo Grke in ne Bolgare zato ker na bolgarski meji jih dočakajo, pri poskusu nasilnega vdora, z resničnimi naboji.

Na mejnem prehodu Pazarkule(TUR-GR), ki je mimogrede oddaljen cca 20 km od najbližjega bolgarskega, se  je nagnetlo že nekaj tisoč v slabih dveh dneh. Kot se je dalo izvedeti jih je med njimi dobro organiziranih nasilniških skupin, ki so še najmanj begunci iz Sirije, z namenom povzročati nerede in napade na policijo in ostale obmejne službe ter vojsko, da bi v valovih in stampedih vstopali v Grčijo in naprej v Evropo. Sami nasilno premaknjeni begunci iz notranjosti povedo celo da so to nasilneži iz Etiopije, Afganistana, Maroka ter ostalih območij kjer ni vojnih žarišč. Prav ti nasilneži v kasnejših fazah s zadolženi, da v imenu njihovega boga počno tistega česar se upravičeno lahko bojimo, agresivnega islama in rušenje ter fizičnega uničenja evropskega na evropskih tleh.

In kaj pravi naša »teta« Evropa?

Prvič, sicer ne zadosti odločno, ve da to ni samo nekaj kar ni res in če je, da je to tako daleč, da je to stvaren problem. Predvsem na podlagi izkušnje iz leta 2015 in naprej, še posebej zaradi resničnega »učinka« in slabega in uničujočega vpliva na življenje v njej. In da varovanje in odvračanje in zadrževanje  valov in nenadzorovani vdor, zgodi ali ne na njenih zunanjih meja. Te pa so Bolgarija in Grčija.  In z njimi in njim je treba pomagati pri ustavitvi in zajezitvi.  Bolgari, njihov predsednik, Boyko Borisov ter resorni ministri imajo že nekaj časa pripravljene vojaške in policijske sile in os na meji. Tudi Frontlex je prisoten v obeh ampak to je vse skupaj premalo. Zato so se zganili tudi Predsednik Evropskega sveta Charles Michel ter  predsednica Evropske komisije Von der Leyenova ter obljubili hiter odziv na  izsiljevanje Turčije in Erdogana. Boyko Borisov pa bo že jutri  dopoldne  skupaj z Erdoganom.

Pogovori morajo nujno in hitro podprti z reakcijami in akcijami, skupnimi seveda. Drugače  so obeti slabi da bi ta »teta« Evropa doživela  globoko starost  v tako veliki družini.
Evropa je sedaj dovolj načeta in izžeta, bolj si ne želimo in ne smemo!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč