Nekategorizirano

Prijeti trije državljani Gruzije, osumljeni storitve več kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske objekte

 Iz Celjske policijske uprave smo dobili sporočilo, da jim  je uspelo izslediti skupino treh gruzinskih državljanov,  ki so delovali na širšem celjskem območju.

Najprej  so dne 25.2.2020, kmalu po 12.00 uri, celjski policisti in kriminalisti izvedli postopek identifikacije na Ljubljanski cesti, s 36 letnim državljanom Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo. Ob postopku je bilo ugotovljeno, da ima pri sebi klešče in izvijač, v preteklosti so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. Zaradi tega je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, v nadaljevanju pa je bilo ugotovljeno, da je neposredno pred tem bil izvršen vlom v stanovanje v Celju, z istovrstnim orodjem, kjer je bilo odtujeno 1500 evrov in zlatnina. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni 36 letnik prijavil skupaj z 33 in 34 letnima državljanoma Gruzije, na območju Mozirja, ki sta bila izsledena v večernem času in je bilo tudi zoper njiju odrejeno pridržanje.

 

.  O tem se je pisalo in na podlagi  tega je bilo svetovano občanov kjer se to dogajalo, da  se čim bolj samozaščito vedejo in da že sami zaklepajo vhode od blokov kjer živijo do tega da  ne dajejo na svojih stanovanjskih poslopij znakov odsotnosti. Seveda so nadaljevali z spremljanjem pojava vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše na širšem in ožjem celjskem

Za 33 letnega državljana Gruzije je bilo ugotovljeno, da je že lani v mesecu avgustu, vlomil na podoben način  v dve stanovanji na območju Velenja, kjer je odtujil denar in zlatnino.

Vse tri osumljene so 27.2.2020 s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper 33 letnika odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena.  

33 letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi, s strani Italije mu je bil tudi izrečen ukrep prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete, kljub temu gibal po Evropi.

Za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja, na območju Celja, kjer smo v letošnjem letu beležili velik porast in tudi na drugih območjih po Sloveniji.

Slovenija mora prenehati z  dokaj humanim in ugodnim ozračjem   za tovrstne »poslovne« mutibariče, ki počnejo vse drugo samo  to ne,  da se obnašajo spoštljivo do države gostiteljice in zlorabljajo gostoljubje.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč