Nekategorizirano

VIDEO: Koronavirus: V Sloveniji že 141 okuženih oseb

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji z virusom Covid – 19 okuženih 141 oseb. Glede na včerajšnje uradne podatke NIJZ se je njihovo število v 24 urah povečalo za 45. Doslej naj bi bilo opravljenih  4346 testiranj.

Po regijah so podatki naslednji:v Ljubljani je število okuženih poskočilo na 63, včeraj jih je bilo 48. V Celju se je število okuženih povečalo s sedem na 13, v Kopru s štiri na pet, v Kranju kjer imajo za zdaj enega okuženega ni bilo sprememb, v Mariboru je število okuženih poskočilo s sedem na devet, v Murski Soboti s tri na pet, v Novem mestu s 25 na 30 in v Novi Gorici z včerajšnjega enega pacienta imajo sedaj dva okužena s Covid-19.

Slovenija po številu okuženih na milijon prebivalcev že na 12. mestu, primerjava z nekaterimi državami kaže, da smo z ukrepi zamudili najmanj dva tedna!

Po poročanju Pop TV naj bi bili štirje bolniki, vsi se zdravijo v ljubljanskem kliničnem centru, v slabem oziroma kritičnem stanju. Dva od teh bolnikov naj bi bila na respiratorju, med njimi tudi 86-letni oskrbovanec metliškega doma starostnikov.

Iz mariborskega kliničnega centra so medtem sporočili, da so v bolnišnici prešli na režim nujne medicinske oskrbe. Trenutno je tam hospitaliziranih pet okuženih bolnikov, nihče od njih pa ni v kritičnem stanju, so še poudarili. Od ponedeljka bodo za najmanj 14 dni v vseh slovenskih bolnišnicah odpovedani vsi specialistični pregledi in vsi operativni posegi razen najnujnejših storitev.

S ponedeljkom bodo zaprli vse vrtce, osnovne in srednje šole ter fakultete. Zapiranje šol zadeva 300.000 ljudi – starši mlajših otrok bodo morali poiskati varstvo ali pa bodo ostali doma. 

VIDEO: Prenekatere osnovne šole in vrtci samevajo že danes. Tako so se odločili župani nekaterih občin, tudi lendavski Janez Magyar.

Mogoče vam bo všeč