Nekategorizirano

Bolgarija: Jordanka Fundakova, županja Sofije pravi, da so vse šole od ponedeljka naprej v prestolnici zaprte.

Kot se je dalo izvedeti lahko otroci – učenci po vseh prestolničnih šolah, ki so  od ponedeljka naprej doma,  opravijo online pouk, na daljavo. Na podlagi pogovora z njihovim ministrom za izobraževanje so sprejeli sklep o zapiranju šol. Prav tako so pojasnili da se bo pouk odvijal od doma glede na to skoraj devetdeset odstotkov sofijskih učencev imajo tehnične pripomočke  v obliki tablic ali računalnikov.

Zapirajo se,  kar se glavnega mesta tiče, javne lokacije kot so: gledališča, kina, galerije otroške klube, vse vrste klubov, koncertne dvorane z namenom omejitve zbiranja ljudi. Prav tako se zapiraj vse tržnice ki se obdobno prirejajo in se zbobnajo ljudi od vsepovsod. Prav tako  stadion Vasil Levski.

Po poročanju  majorja Venceslava Mutafčijskega, glavnega vodjo  bolgarskega operativnega štaba  zoper COVID  19,  da po do sedaj znanih in  zbranih podatkih so v Bolgariji testirali  1400  oseb, med njimi je 23 potrjenih  okuženih in žal je ena oseba podlegla za posledicami koronavirusa. Glede na to da se je v Italiji in na Danskem  že  uveljavlja ukrep blokade  prostega gibanja v ne nujnih okoliščinah, za Bolgarijo menijo da ne bo potrebe po tovrstnemu ukrepu.

Soglasno so  v bolgarskem parlamentu sprejet sklep o ustanovitvi nacionalni svet za boj zoper COVID 19 in za odstranjevanje posledic , ki bodo nastale zaradi  koronavirusa  ter izredne razmere z popolnim soglasjem vseh v parlamentu!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč