Nekategorizirano

Koronavirus: V občini Šmarje pri Jelšah že 6 okuženih, v Rogaški Slatini diijak šolskega centra

V občini Šmarje pri Jelšah je že 6 okuženih s koronavirusom, pričakovati pa je še več pozitivnih testov. Dobre novice so, da se okužba ni prenesla v šmarski zdravstveni dom in vrtec. Negativni so tudi testi štirih testiranih učiteljev, na rezultate petih še čakajo.

V občini Šmarje pri Jelšah je po trenutnih podatkih s koronavirom okuženih 6 oseb, na testiranje je bilo poslanih 26 oseb, na rezultate pa bo treba čakati do dva dni.

Na Občini Šmarje pri Jelšah pravijo, da je realno pričakovati, da se bo število okuženih na našem območju še povečalo. “S predstavniki služb sistema zaščite in reševanja v občini, javnimi zavodi in ustanovami spremljamo razmere in načrtujemo nove ostrejše ukrepe, v skladu z navodili pristojnih služb.” Matija Čakš, župan Šmarja pri Jelšah, med drugim Apelira  na vse, da se zadržujejo doma, se izogibajo območjem z veliko ljudmi, da dosledno upoštevate navodila republiškega štaba civilne zaščite in nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah

Vse kulturne ustanove v občini Šmarje  so zaprte, v občinski upravi, na centru za socialno delo, upravni enoti, geodetski pisarni, na okrajnem sodišču, so  do preklica prekinili osebno poslovanje s strankami, vse službe so na voljo po telefonu ali elektronski pošti.
Šola in  vse podružnice so zaprte do 27. marca.  V vrtcu Šmarje je danes na vseh osmih lokacijah 26 otrok (od 453), od tega samo 5 v enoti Sonček Šmarje in 11 v enoti Livada pri OŠ Šmarje, od ponedeljka bo v skladu z vladno odredbo zaprt tudi vrtec.

Od ponedeljka naprej bodo vsi zaposleni v občinski upravi, ki imajo otroke v šmarski šoli, koristili dopust oziroma bodo delali od doma, del zaposlenih se je samoizoliralo že danes. V samoizolaciji je tudi že nekaj zaposlenih Doma upokojencev Šmarje, ki je za obiskovalce zaprt, delo pa poteka normalno ob upoštevanju navodil in priporočil..

Eden izmed šestih okuženih s koronavirusom iz Šmarja pri Jelšah – gre za starša enega učencev iz razreda okužene učiteljice, službuje v podjetju Avto Krka v Šentjurju.  V Avto Krki so vse prostore, delovne površine, vso opremo in kljuke  razkužli i, prostori so temeljito prezračeni in ostali zaposleni že imajo termine za testiranje, ki ga bodo opravili tekom jutrišnjega dne.

Pojavil se je prvi primer okuženega s koronavirusom  tudi v  Občini  Rogaška Slatina. Okužba je bila potrjena pri enem od dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina.

 

Kot piše v obvestilu na spletni strani ŠC Rogaška Slatina, so o tem bili  o tem obveščeni iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Danes ob deveti uri so prekinili pouk. Iz NIJZ svetujejo  samoopazovanje vsem dijakom in zaposlenim v Šolskem centru Rogaška Slatina v obdobju od 13. do 27. marca, zadržujejo naj se doma in opazujejo svoje zdravstveno stanje.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč