Nekategorizirano

VIDEO: Kandidatska lista SDS in SLS za Evropske volitve-Priložnost za resnično potrditev skupne poti

Danes je v poslovni stavbi SMELT potekala predstavitev liste kandidatov za Evropski parlament na letošnjih evropskih volitvah, ki bodo 26. maja 2019. Na letošnje volitve se Slovenska demokratska stranka odpravlja skupaj s Slovensko ljudsko stranko.

“Nadejamo se, da bo to  kraj, ki prinaša srečo Slovenski demokratski stranki in pomladni opciji in  našemu načinu razmišljanja. Eni in drugi smo zmožni poudariti skupno dobro  da pri tem ne bi potlačili tisto ki je specifično za vsako posebej. Ta nastop bo dobra legitimacija pred tistimi, ki ne verjamejo in nam ne verjamejo da skupaj zmoremo več, več kot če bi vsak svojo zgodbo predstavljal kot svojo ki obenem ni zgodba od tistih,  ki so nam blizu in nam sorodni  po programu, razmišljanju in skupnih vrednot. To lahko začetek zgodbe ki bi morala dajati učinke in obroditi sadove v več priložnostih. Da ni v slogu, «plesali smo skupaj samo eno poletje«. Namen je doseči  več in večkrat. Dokažimo da je to možno in da smo tega zmožni,” so sporočila današnje predstavitve skupne liste SDS in SLS

Listo za volitve v Evropski parlament sestavljajo: Dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

Pestra zanimiva in vsekakor skupna lista  vredna zaupanja. « Na skupni listi je kombinacija slovenskih, evropskih in mednarodnih znanj in izkušenj. Na njej so tudi tisti, na katere se žal pozablja tako v Sloveniji kot v EU. Ta skupna lista je naš prispevek Sloveniji, ki bo pravična , normalna razvoja in na koncu koncev kot takšna z vsem prej naštetim upoštevanja vredna v Evropi. Je naš prispevek Evropi varnosti, svobode miru in blaginje« je dejal Janez Janša, predsednik SDS.

Obe stranki druži proevropska usmerjenost. Nosilec skupne liste je dr. Milan Zver že do sedaj evropski poslanec in vodja slovenske delegacije, ki je članica Evropske ljudske stranke  v Evropskem parlamentu. »Naša lista je močna, sestavljena iz sposobnih kandidatov. Pričakujem težek boj predvolilne kampanje. Je pred zelo pomembnim časom, kjer je pod vprašajem  kadar se bo odločalo o usodi Evrope kot takšne,” je dejal dr. Milan Zver. Tudi za to je pomembno da ta lista in kandidati na njej imajo izkušnje, težo in uveljavljenost  na Evropskem parketu. Tisti del liste kandidatk in kandidatov, ki so na novo na njej pa da naredijo korake, ki bodo dodana vrednosti listi in stališčem, ki jih bodo zagovarjali ob morebitni kandidaturi.

»Naša lista je močna, sestavljena iz sposobnih kandidatov. Pričakujem težek boj predvolilne kampanje. Je pred zelo pomembnim časom, kjer je pod vprašajem  kadar se bo odločalo o usodi Evrope kot takšne,” je dejal dr. Milan Zver.

Evropa je naš skupni prostor. Pripravljeni smo jo graditi in braniti.
 Skupaj!

Vane K. Tegov

VIDEO: Predstavitev skupne liste SDSA in SLS za evropske volitve Nova24TV:

Mogoče vam bo všeč