Nekategorizirano

VIDEO: Dr. Milan Zver: V tem mandatu sem več kot deset krat opozoril na stanje pravne države v Sloveniji

Z današnjim dnem je po petih letih padel zastor tokratnega sklica Evropskega parlamenta. Še zadnjič smo za oddajo Evropski utrip poklicali v Strasbourg, kjer se je iztekalo zadnje plenarno zasedanje in se preko skypa pogovorili z evropskim poslancem in vodjo slovenske delegacije pri EPP dr. Milanom Zverom. 

Da se je zadnji dan plenarke razpletel v prijetnem in delovnem vzdušju, je dejal dr. Milan Zver. Prepričan je, da je za poslanci uspešnih pet let, v katerih jim je uspelo opraviti celo več dela, kakor je bilo načrtovano. Seveda je dogajanje v Strasborgu nekoliko zmotil tudi požar, ki je v ponedeljek uničilpariško katedralo Notre Dame. Dr. MIlan Zver je prepričan, da bo Francija in Evropa zmogla dovolj pozitivne energije, kajti praktično vse evropske države so ponudile pomoč, sredstva pa so zbirali tudi evropski poslanci. 

V zadnjih petih letih je bila EU deležna kar nekaj hudih “udarcev,” ki pa je niso “vrgli s tečajev!” Naštel je Brexit, neuspešna tgovinska pogajanja z ZDA, migrantski val, ki je preplavil Evropo in seveda tudi teroristične napade in kibernetski napadi na več članic EU. Vendar po mnenju dr. Milana Zvera EU premore dovolj preživetnega in razvojnega potenciala, s katerim bodo ohranjene njene vrednote in že danes najvišja kakovost življenja v primerjavi s preostalim svetom.

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč