Nekategorizirano

VIDEO: Alarm za Evropo! Erdogan omogočil 76 tisoč migrantov odhod proti meji z Grčijo in Bolgarijo

Napoved turškega samodržca Erdogana da bo ilegalnim migrantom omogočil odhod proti Evropi, se uresničuje. Njegov notranji minister Süleyman Soylu je tvitnil, da se je do zdaj čez provinco Edirne proti meji z Grčijo in Bolgarijo odpravilo že 76.000 prebežnikov. Evropa z zaskrbljenostjo spremlja dogajanja v Turčiji na zunanji meji Evropske unije z Grčijo, Bolgarijo. Evropska komisarka Ursula von der Leyen je tvitnila, da sta zaradi izrednih razmer s predsednikom sveta Charlesom Michelom v stalnih stikih s predsednikoma vlad Grčije in Bolgarije, Kiriakosom Micotakisom in Bojkom Borisovom.

Tiskovna predstavnica Frontexa je sporočila, da je evropska agencija za nadzor zunanjih meja stopnjo pripravljenosti na meji s Turčijo zvišala na visoko. “Dobili smo prošnjo Grčije za dodatno podporo in že sprejeli ukrepe za napotitev tehnične opreme in dodatnega osebja v to državo,” je dodala.

Stanje na turško grški meji, torej na zunanji meji Evropske unije, je več kot kritično. Ilegalni migranti skušajo na silo vstopiti v Grčijo, grških varnostnih sil, ki skušajo ustaviti njihovo invazijo, pa se lotevajo tudi s solzivcem, ki so ga verjetno dobili od turških oblasti.

Sicer pa si ogejte pretresljiv video o invaziji ilegalcev, na katerega je pred nekaj urami opozoril poslanec SDS Branko Grims.


Obvezno poglejte!! Da boste videli realno stanje na meji med Turčijo in Grčijo oziroma EU. Pravi obraz “zdravnikov in inženirjev” (še pomnite, tovariši…?…?)., ki prihajajo. Na koncu lahko vidite, kako ilegalni migranti med napadom na mejo mečejo na ozemlje EU solzilec, ki so ga očitno dobili od turške vojske ali policije. Video poslušajte naglas in bodite pozorni na zvoke rafalov iz avtomatskega orožja. Pravi izraz za to je oborožena napad in invazija. Tega vam osrednji mediji ne bodo povedali ne pokazali….

Sicer pa grške oblasti obtožujejo sosednjo Turčijo, da organizirano vozi migrante na grško mejo. Grška obmejna policija pravi, da ne gre za begunce iz Sirije, ampak za ljudi številnih narodnosti, ki jih na mejo pošilja Turčija. Tako Grki, kakor tudi Bolgari zagotavljajo, da bodo za vsako ceno ubranili meje svojih držav pred migrantsko invazijo.

Mogoče vam bo všeč