Nekategorizirano

Verjeli ali ne, Trump naj bi sredi Moskve želel postaviti stolpnico in vrhnje stanovanje pokloniti Vladimiru Putinu

“Pohlep in ne izdaja, je bil razlog, da je predsednik Donald Trump pred volitvami leta 2016 prosil za pomoč Vladimirja Putina,” je v novi knjigi zapisal nekdanji Trumpov odvetnik Michael Cohen.

Trump naj bi želel na moskovskem Rdečem trgu zgraditi 120-nadstropni nebotičnik, v katerem bi bil hotel s petimi zvezdicami in spa center po zamislih Ivanke Trump, piše “Washington Post,” ki se sklicuje na Cohenovo knjigo. Trump je nameraval ruskemu predsedniku Putinu podariti stanovanje na vrhu stavbe, “da bi mu laskalo”, piše Cohen, nekoč odvetnik Donalda Trumpa.

“Celotna zgodba o domoljubju in izdaji je v njegovi glavi postala nepomembna,” piše Cohen. “Trump je kampanjo izkoristil za zaslužek, seveda je.” Trump in Putin sta bila enotna v sovraštvu do Hillary Clinton, trdi Cohen in pravi, da je bil Putin jezen na Hillary Clinton, ker je leta 2011 podprla množične proteste proti njemu. “Kar se zdi tajni dogovor, je v resnici le dogovor, da se Hillary Clinton kakor koli škodi, tudi z vmešavanjem v ameriške volitve, kar Trumpu ni povzročalo nelagodja,” piše Cohen.

Cohenova knjiga “Nelojalen – Spomin” bo izšla v torek. V izjavi za Washington Post je tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany napadla Cohenovo verodostojnost: “Michael Cohen je osramočeni prevarant in odvetnik, ki so ga izgnali iz odvetniške zbornice in je lagal kongresu. Izgubil je vso verodostojnost in ni čudno, da si v zadnjem poskusu želi okoristiti z lažjo.”

Mogoče vam bo všeč