Nekategorizirano

Protest proti korona ukrepom tudi v Italiji

Italijanska uprava je udeležencem današnjih demonstracij proti ukrepom za zatiranje širjenja korona virusa sporočila, da jih je treba seznaniti z dejstvi. Različne skupine so organizirale demonstracije proti zaščitnim maskam, cepljenju in fizični razdalji.

Policija je v petek napadla protestnike in s tovornjaki odstranila približno 2000 protestnikov. Protestniki trdijo, da se je Italija spremenila v “zdravstveno diktaturo”, zaščitne ukrepe, kot so obvezne maske v šolah, pa so poimenovali “zločin”.

“Soočeni smo s pandemijo. V Rimu potekajo demonstracije ljudi, ki verjamejo, da virus ne obstaja. Na njih bomo odgovorili s podatki,” je malo prej dejal italijanski premier Giuseppe Conte, poroča tiskovna agencija Ansa.

Tudi italijanski zunanji minister Luigi Di Mayo je nasprotnikom ukrepov prepovedi dejal, da “vsaj izkažejo spoštovanje družinam umrlih”. Italija je prva evropska država, ki je uvedla blokade. Država je med najbolj prizadetimi korona virusom, ki je okužil približno 276.000 ljudi in ubil več kot 35.500. Zdravstvene službe so sporočile, da je bilo v zadnjih 24 urah registriranih 1695 primerov koronavirusa, skupaj s 16 smrtnimi izidi. Včeraj je bilo registriranih več kot 1700 novih primerov, največ dnevno od začetka maja.

Mogoče vam bo všeč