izobraževanjeprometSlovenijaŽivljenje

Veljavnost – Brezplačne vozovnice za upokojence se bodo samodejno podaljšale za leto dni – veljavnost vozovnic za upokojence bo podaljšana v leto 2022

Veljavnost brezplačnih vozovnic za upokojence se bo samodejno podaljšala za leto dni. Sklano s prvotnimi napovedmi bi subvencionirane / brezplačne vozovnice za javni prevoz imetniki morali podaljševati vsako leto. Zdaj pa so iz Ministrstva za infrastrukturo RS sporočili, da se bodo te avtomatsko podaljšale za eno leto in bodo tako veljavne tudi v letu 2022.

Veljavnost brezplačnih vozovnic za upokojence bo avtomatično podaljšana za eno leto.

Veljavnost brezplačnih vozovnic za upokojence bo podaljšana v leto 2022

Razlog za samodejno podaljšanje brezplačne vozovnice za upokojence je v tem, da javnega prevoza imetniki vozovnice niso mogli koristiti oz. so ga lahko koristili v zmanjšanjem obsegu. Zato se tistim upravičencem, ki so imeli v obdobju od 1. julija 2020 do 31. decembra 2020  veljavno subvencionirano vozovnico za brezplačen prevoz, ta avtomatično podaljšuje za eno leto. Veljavnost brezplačne vozovnice se tako podaljšuje za eno leto glede na datum veljavnosti vozovnice.

Tako se npr. vozovnicam z veljavnostjo od 1. julija 2020 do 30. junija 2021 podaljša veljavnost do 30. junija 2022 in vozovnicam z veljavnostjo od 1. avgusta 2020 do 31. julija 2021 ta podaljša do 31. julija 2022.

Rožnata IJPP vozovnica – brezplačna vozovnica za upokojence

Podaljšanje se izvede samodejno brez vlaganja dodatnih vlog

Kot so pojasnili na Ministrstvu za infrasturkturo se podaljšanje veljavnosti subvencionirane vozovnice opravi avtomatsko, brez vložitve ponovne vloge. Organ Javnega potniškega prometa pa je dolžan sam preveri, ali upravičenec še vedno izpolnjuje pogoje za odobritev subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz. Podaljšanje se bo avtomatično in brezplačno izvedlo do 2.7.2021. Upravičencem do subvencioniranega prevoza, ki bodo imeli v mesecu juniju veljavno subvencionirano vozovnico, se podaljša obdobje veljavnosti vozovnice do 31. avgusta 2021.

vir: https://www.blog.uporabnastran.si/2020/10/27/slovenske-zeleznice-testirajo-nov-elektricni-vlak-stadler-flirt-v-doseganju-max-hitrosti-160-km-h-emv-sz-510-005-006/

Mogoče vam bo všeč