Nekategorizirano

Večer, greste lahko še nižje? Gnusno pritlehen odziv na volilno zmago Romana Leljaka za župana dokazuje, da lahko!

V petek, le nekaj ur pred pričetkom volilnega molka, je partijsko glasilo Večer na spletni naslovnici bralcem z “uravnoteženo” informacijo bralcem še zadnjič ponudilo svojo izbiro županskih kandidatov, v Mariboru Sašo Arsenovića, v Ljutomeru partijskega novinarja Dejana Karbo. Je to dno Večerove medijske greznice, sem se vprašal ali lahko gredo  v Hakl/Polaničevi medijski hiši še nižje?

Že ponedeljkovo povolilno dopoldne je pokazalo, da Večerova medijska greznica nima dna. Nikjer ne duha in ne sluha o objektivnem poročanju o volilni zmagi Romana Leljaka, publicista in raziskovalca naše novejše zgodovine, ki je kot samostojni kandidat v drugem krogu porazil favorita Židanove SD Emila Šmida. Nikjer vsaj nekaj besed, kaj šele celega stavka o tem, kaj je povedal zmagovalec županskih volitev v Radencih. Zato pa se je izpod peresa B.P. (za ime in priimek avtorja je redakciji zmanjkalo poguma?) pojavil tekst z naslovom: Zakaj so volitve v Radencih šokirale spletno skupnost. 

Avtor B.P. se sklicuje na reakcije, ki naj bi jih na družbenih omrežjih sprožila Leljakova zmaga. Negativne seveda! Zato se avtor zapisa B.P. potrudi, da dodatno zlije nekaj gnojnice po Romanu Leljaku. Kdo je Roma Leljak, se vpraša: “Kontraobveščevalec, poslovnež, samostojni kulturni delavec, ljubitelj hitrih avtomobilov in lepih deklet, raziskovalec arhivov, zgodovinar, bivši zapornik, lovec na komuniste, lahko preberemo na spletu, ko vtipkamo ime in priimek novega župana Radencev.” 

Za podkrepitev zgroženosti občestva na družbenih omrežjih ob zmagi Romana Leljaka, B.P. postreže z nekaj twiti levičarskih aktivistov, med njimi tudi Bogdana Biščaka, Jasmine Držanić, Dušana Kočevarja…

B.P. zapis sklene v pravem partijskem duhu. Z arhiva Mladine in bratskega Dnevnika izbrska zapise o kaznivih dejanjih in sodbah sodišč, o Leljakovem prestajanju zaporne kazni, kar naj bi odtehtalo težo insinuacij, da so si Radenčani za župana izvolili kriminalca.

Na koncu vprašanje za B.P. Kaj dobite, ko na spletu vtipkate ime in priimek Večerovega lastnika in direktorja Uroša Hakla? 
Med drugim tudi to: https://www.delo.si/novice/kronika/sporna-delitev-sredstev-za-pomurje.html

Boris Cipot

Ps. Roman Leljak je trn v peti vsem, ki se imajo za demokrate, so pa istočasno v njegovih seznamih udbe.  Radence pa, glede na v Večeru objavljene sovražne tvite, ne bo obiskal marsikateri sodelavec Udbe.

Mogoče vam bo všeč