Nekategorizirano

S tem, ko so mariborski volivci “odprli vrata Ljubljani” ni izgubil Kangler, temveč Maribor!

Volivci imajo vedno prav, pa četudi s svojim glasom “nagradijo” kandidata, ki jim je ves čas kampanje “kazal mesec v vodi!” Maribor oziroma mariborski volivci so se odločili, da jim bo naslednja štiri leta županoval gostinski podjetnik Saša Arsenović. In ta jim je vse od trenutka, ko se je podal v predvolilni boj pod zastavo propadle Cerarjeve stranke SMC, volivcem kazal mesec v vodi. In to je mariborsko volilno telo tudi “kupilo!” Na tehtnici so imeli Franca Kanglerja, Mariborčana, ki ga je za župansko funkcijo predlagal Maribor in Sašo Arsenovića, pripadnika novodobne mariborske šminkerske elite, ki se zbira v njegovih lokalih, v kletnih prostorih pa ob kozarcih šampanjc potegne tudi kakšno “belo črtico!”

Čeprav Mariborčan, Franc Kangler v vnovičnem poskusu za osvojitev županske funkcije, Mariboru je županoval med leti 2006 in 2012, ko so ga zrušili granitno/jogurtni vstajniki, ni mogel pričakovati podpore mariborskih medijev. Še več, Sašu Arsenoviću je zmago zagotavljala prav  silovita in brezkompromisna podpora mariborskih lokalnih in večinskih državnih medijev, je v odzivu na včerajšnji volilni izid v Mariboru na Požareportu zaapisal Bojan Požar. Arsenović si je lahko privoščil finančno izrazito bogato volilno kampanjo, tudi po zaslugi tako imenovane “globoke države”, dodaja Požar. Mediji pa so na vsakem koraku Mariborčanom vtirali sol na rane še ne pozabljene”mariborske ljudske vstaje”, ki je leta 2012 oziroma 2013 odnesla Franca Kanglerja, ter močne, legitimne in razumljive želje Maribora po spremembah zaradi ponesrečene županske vladavine vstajniškega župana Andreja Fištravca.

Časnik Večer in ostali mariborski mediji, kaj dosti niso zaostajali niti nacionalni MSM, so stopili v nevidno antikanglerovsko koalicijo, v kateri so ves čas opozarjali Mariborčane, da naj ne pozabijo razlogov za “ljudsko vstaji 2012” in tudi ne, da je Franc Kangler aboniran na klop za obdolžence v mariborskih sodnih dvoranah. To, da so praktično vsi sodni postopki propadli, še preden so se začeli ali pa je bil s sodnimi sklepi Kangler spoznan za nedolžnega, so mediji postavjali na stranski tir. Zato pa ves čas poudarjali, da tam, kjer je dim, je tudi ogenj!

O Arsenoviću pa na časopisnih straneh, radijskih in spletnih objavah pišejo kot da gre za “nov in brezmadežni obraz!” Za vsa javna razkritja Arsenovićevih nečednosti, od afere “fingerfood” do informacij o Arsenovićevi globoki zadolženosti, do tega da mu za pičlih 50 kvadratnih metrov poslovnega prostora Telekom mesečno plačuje več kot 5000 evrov, naj bi bili odgovorni “njegovi nasprotniki na družbenih omrežjih!” 

Verjetno mednje sodi zdaj že nekdanji mariborski župan dr. Andrej Fištravec, ki je na svojem facebook profilu pred dnevi Mariborčane opozoril na nevarnost zmage Saše Arsenovića. Z njim v mestu obast prevzema Cerarjeva SMC. Prav ta, Cerarjeva SMC, je Mariboru  naredila še več škode kakor bivši župan (Kangler).  “Iz prve roke lahko potrdim, da si fantje iz te stranke predstavljajo Maribor kot plen, ki si ga je potrebno razdeliti. Na koalicijska pogajanja leta 2014 so prišli s spiskom javnih podjetij, ki jih želijo kot stranka prevzeti. Ker na to nismo pristali, niso vstopili v koalicijo. Ves čas mojega mandata so delovali na način, da so preko Ljubljane blokirali vse, kar je bilo možno. Za tisto dobro, kar smo ustvarili, pa so pripisali zasluge sebi ali pa popljuvali, če drugače ni šlo. Njihov način dela je bil, bolj kot je slabo za Maribor, boljše je politično za nas,” se spominja odhajajoči župan.

Maribor je z včerajšnj zmago Saše Arsenovića odprl vrata “Ljubljani,” Bojan Požar pa dodaja, da je Arsenović že posal plen “omrežja” Gregorja Golibiča. 

VIDEO: Da ob zmagi Saše Arsenovića ni razočaran, je povedal Franc Kangler, ker ni izgubil on, temveč Maribor.

Mogoče vam bo všeč