Nekategorizirano

Več kot 16 milijonov ljudi po vsem svetu je okuženih s koronavirusom.

Po podatkih Worldometerja je bilo po vsem svetu okuženih 16.023.479 ljudi. Največ okuženih, je bilo zabeleženih v ZDA, to je 4.315.709.

Sledijo ji Brazilija, Indija, Rusija, Južna Afrika, Mehika, Peru, Čile, Španija, Združeno kraljestvo, Iran, Pakistan, Savdska Arabija, Italija in Kolumbija.

Ves svet se je ustavil in se vsi borijo s pandemijo kronavirusa. En primer je Španija. Le mesec dni po odpravi izrednega stanja se je v mestih, kot so Barcelona, ​​Zaragoza in Madrid, povečala okužba, oblasti pa opozarjajo, da bi drugi val koronavirusa lahko bil še slabši od prvega.

Katalonska vlada je zaprla nočne klube in podobne gostinske objekte. Dopisnik BBC-ja v Madridu piše, da največjo nevarnost predstavljajo mladi, ki se zvečer še naprej zbirajo v velikih skupinah.

Združeno kraljestvo je uvedlo obvezno 14-dnevno karantensko pravilo za vse, ki prispejo iz Španije, Norveška je dejala, da namerava uvesti isto pravilo, medtem ko je Francija državljane opozorila, naj tja ne potujejo, razen če je to res nujno potrebno.

Mogoče vam bo všeč