Nekategorizirano

Dan najlepših sanj za celjski šport

Stoletni trud in vztrajanje, okronano na  najboljši možni način, z osvojitvijo nogometnega prvenstva v sezoni 2019/2020

NK Celje je sredo dosegel zgodovinski nogometni uspeh. Prvič v  kar stoletni zgodovini so namreč osvojili naslov prvaka Slovenije, kar je obenem najbolj primeren poklon ob 100-letnici nogometa v Celju, ki smo jo lansko leto obhajali na Skalni kleti.

To je tako nekako kot  pravi stara zgodba o  marljivem delu, kjer je nekdo z nečem prisoten ves čas tiho, pridno plete nitke in zanke iz katere pride nekaj tako lepega , veličastnega  kot je san vsakogar v nekem športu, poseči po sam vrh, najvišji vrh, prestol,  tron. To je piedestal na katerem se lahko sije pokal, kot dosežek vseh  nogometnih generacij ki so kdajkoli igrali nogomet na celjskem. D ni to muha enodnevnica , je tudi način dela ki so ga ubrali. Vztrajno, sistematsko, dolgoročno n brez stresov. Stresel se pa se je nogometni  slovenski  svet. Prav  na  celjskem stadionu Z’Dežele, kraju, zelenici z srečnim koncem za nogomet na celjskem.

Da je bilo okronano delo celotnega ustroja povezanim z celjskim nogometu  pove tudi to,  da so  v Celje priromale tudi vse posamične nagrade, ki so podeljene ob koncu letošnje lige. Za najboljšega igralca lige je bil izbran Mitja Lotrič, za najboljšega mladega igralca je bil izbran Dario Vizinger, najboljši trener pa je postal Dušan Kosič. V najboljšo enajsterico lige se je poleg Lotriča in Vizingerja izbran še Žan Zaletel. NK Celje je v letošnji sezoni popolnoma pokorilo slovenski nogometni svet.

 “Vse se nam je poklopilo, na naši strani je bil nogometni bog. Ponosen sem nanje, tudi nekaj sreče smo imeli, a zasluženo nam je uspelo,” so bile  besede Dušana Kosiča,  glavnega sestavljavca celjskega zmagoslavnega pohoda na slovenski nogometni  vrh.  

 Da je bil dan 22  julij poseben dan za celjski šport priča tudi naslednje priznanje,ki ga je bil deležen rokometni klub  RK Celje Pivovarna Laško  ki je prejel priznanje za odličnost 2020

 Ob sklepu predsedstva Rokometne zveze Slovenije da so sredini seji sprejelo sklep, da bo v prihodnje podeljevalo Priznanje za odličnost in z njim bo letno nagradilo posameznika, posameznico ali klub, ki bo nase opozoril z večletnim uspešnim delom na rokometnem področju, se je tudi podelilo prvo to priznanje ki je  romalo  v roke celjskega  kluba, RK Celje Pivovarna Laško.

 Seveda  so  v RK Celje Pivovarna Laško počaščeni nad priznanjem, ki bo prava spodbuda za nadaljevanje odličnega dela: »Najlepša hvala Rokometni zvezi Slovenije in njenemu predsedniku, Franju Bobincu, za izkazano čast, s tem, ko so nam kot prvemu klubu podelili Priznanje za odličnost. Pozdravljamo pobudo, da bo RZS odslej podeljevala to nagrado. V Sloveniji se odlično dela na področju rokometa in športa, takšna priznanja pa so lepa potrditev za številne športne delavce in rokomet, kot edini kolektivni šport, ki se je trikrat uvrstil na Olimpijske igre, si to nedvomno zasluži. Mnogi si še zaslužijo podobno priznanje in prepričan sem, da jih bo RZS nagradila v prihodnjih letih, za nas pa je, kot sem dejal, prejetje prvega priznanja velika čast, spodbuda za naprej in potrditev dobrega dela, ki ga opravljamo na številnih področjih,  je ob prejemu priznanja dejal predsednik kluba, Jernej Smisl.

Da se v Celju odlično dela v mnogih panogah je jasno že  lep čas. Neskončno smo lahko veseli,  da se je prejel sloves Celja kot  najbolj športno mesto v Sloveniji. Za to je vsekakor »krivec« mesto in mestne oblasti, ki zasledujejo cilje izgradnje in vzdrževanje številne in seveda kvalitetne športne infrastrukture, ki jo je Celju več kot v katerem koli slovenskem mestu. Športniki to z veseljem in  ogromno vloženega truda to  vračajo. Ne bom pozabil izjave župana mesta Singen iz Nemčije, ki je  bil obisku prejšnje leto  v knežjem mestu, ko je izjavil, da Celje ima infrastrukturo, tudi športno, za mesto z 200 tisoč prebivalci in da vse to vzdržujemo in podpiramo kot mesto,  na  zelo visoki ravni.  Kapo dol, je dejal.

Kapo dol  tudi zato ker vse to vsekakor drži, do sedaj in še posebej letos, z doseženim,  z osvojitvijo nogometnega prvenstva in priznanjem za odličnost rokometnega kluba. Oboje je zaznamovalo dan  22 julij, dan lepih in uresničenih športnih sanj.

 Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč