Nekategorizirano

Varuh človekovih pravic Peter Svetina v Hrastovcu

Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci se danes mudi v Lenartu, saj s poslovanjem zunaj sedeža poskuša institucijo Varuha človekovih pravic približati tistim, ki jo potrebujejo. 
V sklopu obiska je obiskal tudi Socialno varstveni zavod Hrastovec, kjer se je sestal z vodstvom zavoda in si ogledal zavodske prostore ter tudi varovani oddelek. Po obisku v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec je povedal: “To področje dela poznam, saj sem delal na tem področju. Pred 31 leti sem bil v Hrastovcu na študijskem obisku, tako da je to neverjeten napredek in čestitam ekipi v Hrastovcu, ki je samo institucijo pripeljala tako daleč kot jo je – predvsem z odpiranjem zavoda navzven, potem z dislociranimi bivalnimi enotami, ki jih imajo in s prostori, ki so urejeni in človeka vredni. Če se spomnim, kaj je bilo pred 31 leti, bom rekel, da je bila to travma mojega življenja, ko sem bil tu. 
Tukaj pa je sedaj v bistvu okolje, ki je dejansko približano človeku in upošteva njegovo dostojanstvo. Seveda pa moramo upoštevati tudi vse ovire, ki so tukaj postavljene in sem tudi slišal iz pripovedovanja, kje so težave prezasedenosti samega zavoda v tem, da mora biti tukaj posluh preko različnih ministrstev in sicer: Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Moramo stopiti skupaj in sodelovati, da bomo problematiko takšnih posebnih socialno varstvenih zavodov, kot je Hrastovec, rešili.”

Mogoče vam bo všeč