Nekategorizirano

Poslanec SDS Boris Doblekar in poslanka SMC Janja Sluga predstavila predlog sprememb in dopolnitev zakona o voznikih

Kot je spomnil Boris Doblekar smo v poslanski skupini SDS že v mesecu februarju v postopek  vložili predlog zakona o dopolnitvah zakona o voznikih, katerega temeljni cilj je zagotovitev operativne pripravljenosti prostovoljnih gasilskih društev in omogočiti operativnim gasilcem izjemo za vožnjo manjših gasilskih vozil z opravljeno in veljavno kategorijo B in opravljenim ustreznim usposabljanjem na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje v skladu z direktivo Evropske unije. Po besedah poslanca je bistvo novele zakona, da gasilcem omogočimo, da so v času 24urne operativne pripravljenosti vse dni v letu sposobni ukrepati v primeru nesreč. 

»V imenu gasilcev in vseh ostalih, ki jim bo novela zakona prinesla dolgo pričakovane pozitivne in praktične ter uporabne spremembe in v izjemno veliki želji, da nam uspe skozi zakonodajni postopek v Državnem zboru  spraviti naš predlog, sem bil pozitivno presenečen, ko so mi roko sodelovanja ponudile tudi druge parlamentarne stranke, ki so želele sodelovati pri projektu,« je povedal poslanec SDS in dodal, da je tako začel s pogovori o vsebini zakona s poslanko Janjo Sluga, ki je na vseh pogovorih sodelovala v imenu koalicijskih strank. »Moram reči, da so bili pogovori zelo konstruktivni,« je ob tem dodal poslanec in izpostavil, da so poslanske skupine skupaj pripravile dopolnjen predlog zakona, ki je usklajen za začetek zakonodajnega postopka in ga danes tudi vlagamo v obravnavo. K podpori omenjenemu predlogu zakona so tako pristopile: SMC, LMŠ, SD, SAB, DeSUS, tik pred vložitvijo novele zakona pa se je pridružila tudi NSI. 

»Skoraj 800 gasilskih enot prostovoljnih gasilskih društev v Republiki Sloveniji uporablja manjša gasilka vozila, ki pogosto presegajo  maso 3500 kilogramov, za njihovo vožnjo pa operativni gasilci potrebujejo opravljeno kategorijo vozniškega dovoljenja C1. Zagotovitev vsaj enega voznika s kategorijo C1 pa v vseh prostovoljnih gasilskih društvih predstavlja skupni strošek skoraj milijon evrov, za nekaj več voznikov po posameznih gasilskih društvih pa gre v ta namen kar nekaj milijonov evrov. To predstavlja velik zalogaj in veliko breme tako za posameznika kot tudi posamezna gasilka društva,« je poudaril poslanec. Z dopolnitvijo veljavnega zakona se predlagajo izjeme pri vožnji manjših gasilskih vozil, je povedal poslanec in dodal, da bodo spremembe veljale tudi za voznike reševalnih, specialnih vozil za nujno medicinsko pomoč, ki tudi presegajo maso 3,5 tone, pa tudi za intervencijska vozila civilne zaščite, gorske, jamarske ter podvodne reševalne službe. 

»Pomembna novost v smislu odprave administrativnih ovir pa je odprava krajevne pristojnosti za opravljanje kontrolnega zdravniškega pregleda po izgubi oziroma začasno odvzetem vozniškem dovoljenju, kar pomeni, da bodo lahko vozniki kjerkoli po državi opravili kontrolni zdravniški pregled in čakalne vrste ter drugi razlogi ne bodo več ovira, to pa pomeni, da bodo sodišča lahko hitreje odločala o vrnitvi odvzetega zdravniškega dovoljenja,« je povedal poslanec SDS Boris Doblekar in dodal, da je to še posebej pomembno za posameznike, ki jim je veljavnost vozniškega dovoljenja pomembna za eksistenco. 

Ob tem je poslanec SDS omenil še novost, da se bo odpravil rok veljavnosti zdravniškega spričevala o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu, »kajti pomembna je vsebina spričevala in ne rok.« 

S predlagano novelo zakona predlagamo tudi, da se osebe, ki imajo vozniško dovoljenje s kategorijo B in F najmanj šest mesecev izda tudi vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil, za katere se zahteva kategorija BE, torej kjer največja dovoljena masa priklopnika ne presega 3,5 ton. 

»Izjemno me veseli dejstvo, da bodo z novelo zakona o voznikih gasilci kot osrednja sila na področju zaščite, reševanja in pomoči v celoti razvili svojo operativno pripravljenost in s tem zagotovili občanom primerno varnost,« je dejal poslanec SDS in dodal, da enako velja tudi smiselna uporaba zakona za vsa ostala vozila s prednostjo. 

»Veselim se razprave in skupnega večinskega konsenza pri sprejetju novele zakona o voznikih v Državnem zboru ter da bi še večkrat sledili poti sprejemanja zakonodaje kot sva se jo tokrat lotila s poslanko Janjo Sluga,« je zaključil Boris Doblekar.

Mogoče vam bo všeč