Nekategorizirano

Vane K. Tegov: Celjski politični Moza(mb)ik

Jesen se je šele začela, pa je že vroča!  Ne vremensko, bolj je mišljeno  kot politično vročinsko stanje. Ogrejejo te koraki , ki jih delajo politični veljaki, na drugi strani  pa junaki in bolj ali manj naivni politični bedaki…

Po mlačnem, skoraj indolentnem in nezanimivem avgustu, ko so  že sami pri sebi dovolj pripravljeni za oznanitev, javno pa še ne,  so začeli njihovi ( od bodočih glavnih igralcev-strank) fake news makerji spuščati bombice o drugih, konkurenčnih skupinah, ki bi jim eventuelno v določeni fazi kampanje  in pridobivanja občanov delali preglavice z  morebitnimi bolj »svežimi« idejami kako bi nam polepšali naš vsakdan v knežjem mestu.

Prvi, ki  si je sam zlil »žajfnico« na politični parket, je bil Sandi Sendelbah, nekdanji prvi finančnik mestne občine,  ki je bil odmaknjen iz vplivne pozicije na občini z tehničnim knockautom. Tukaj oziroma tam v svoji čumnati je selekcioniral svoje prodorne ideje  za nastop. Da bi poslušal ali vsaj začel stopati po tej poti, je potreboval soigralce. In, tukaj so vedno priročni, prikladni igralci iz drugega ešalona, ki so vseh poskusih v dosedanjih svojih angažmajih ostali neizživeti,  prezrti ali enostavno spregledani neraealiziranci.  Nekateri,  ki so naredili prve korake z njim, so se že umaknili in prepustili teren  tistim, ki se na novo preoblečejo za vsako priložnost in nastop na lokalni politični sceni. Najbolj plehko je nastopanje z novo idejo  o »Odprtem Celju«, ki jo agitira Milan Kovačič, lokalni politični kameleon , vseh barv  za vse priložnosti.  Drugi je pa Boris Šuštar, glavni Celjski  ekološki politični pozer, ki ni zamudil priložnosti,  da se ne bi »prodal« za nekaj trenutkov (beri političnih mesecev) v soju žarometov. Poziral je z vsemi političnimi strankami od leve proti desni in nazaj proti sredini. Pa če dodamo še kakšnega odpadnika in nezadovoljneža iz sklica mesnega sveta, ki se ravnokar izteka, smo  tukaj. Slika se jasni teren  preizkušen, prva serija kanapejev je šla v promet.

Nekaj začetnih, skrbno planiranih, namerno nerodnih korakov, so že naredili pri SMC, SLS je tudi izkoristila  lepo vreme in ambient  Šmartinskega jezera za predstavitev svojih dobrih namenov in pripravljenosti delati za blagor občanov Celja in  krajev , ki spadajo pod Mestno občino Celje.  SD je tudi  dala v obtok Branka Verdeva kot županskega kandidata , ki bi naj spremenil Celje in življenje v njem. Kako?!

Dosedanji župan , ki je spravil pod streho že pet mandatov sedenja  na prestolu v našem knežjem mestu, je dokaj pričakovano pobral tekmovalne primerke iz nekaterih dosedanjih etabliranih strank in nekaj novih grl  z namenom šestega ustoličenja na knežji-županski prestol.

Od preostalih strank in list  vemo ne  prav  dosti o  njihovih namenih, kandidatih, programih, pristopih. Velika  verjetnost je, da pripravljajo sestavine (beri imena na listah)  za »glavno jed« in spremljevalne oblike manifestiranja njihove posebnosti, ki jo bodo želeli in zmogli predstaviti  v najbolj primernem času. Takrat bomo tudi ugotovili ali bo jed specialiteta ali bo samo dobro premešana juha  iz že znanih in manj znanih sestavin( beri idej) ali pričakovanj ali celo hrabrih projektov.

Pustimo se presenetiti!            

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč