Nekategorizirano

Vandalizem brez primere: Nepridipravi uničili slike cerkva na župnišču!

Spletni portal Nova24tv.si je objavil slike kranjske župnijske cerkve, na kateri so neznani vandali uničili slike, ki krasijo zunanji del fasade. Gre seveda za nov primer vandalizma nad cerkvami in drugimi sakralnimi objekti slovenske RKC in ki ostajajo bolj ali manj nesankcionirani s strani policije in tožilstva. Po nizkotnem in  zavržnem božičnem voščilu Pikalovega državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja, oba sodita v sam vrh Židanovih reformiranih komunistov SD, so s kranjskim vandalizmom verniki rimokatoliške cerkve, za katero se opredeljuje kar 72 odstotkov Slovenk in Slovencev, doživeli novo žalitev. 

Nova24tv.si poroča, da jim je slike iz Župnijske cerkve v Kranju poslal njihov bralec in se pri tem vprašal o odgovornosti aktualne komunistične oblati z Marjanom Šarcem na čelu, ki naj bi sicer bral berila v svoji domači cerkvi, je pa slep in gluh na vse večje število napadov na sakralne objekte, pa tudi ob podlem božičnem izpadu državnega sekretarja Štromajerja še vedno molč

 

Njegov šef, Židanov rdeči minister Pikalo mu je seveda stopil v bran, premier Šarec pa v novoletni poslanici izreka željo, da se v letu 2020 ne bi kregali okoli politike. Res zavržno!

V letnem poročilu katoliške cerkve v Sloveniji za leto 2019 je zapisano: 

Leta 2017 je imela Slovenija 2.088.908 prebivalcev, od teh je bilo 1.513.756 katoličanov (72,74 %). Lokalna Cerkev je razdeljena v dve metropoliji s sedežema v Ljubljani in v Mariboru ter ima šest škofij: Koper, Ljubljana, Novo mesto, Celje, Maribor in Murska Sobota. V Sloveniji je 697 teritorialnih župnij in dve personalni (bolniška v Ljubljani in univerzitetna v Mariboru).

Vladajoča oblast ima polna usta sovražnega govora, a ko sama žali čustva verujočih, sovražni govor več ne obstaja. Največja verska skupnost v Sloveniji pa doživlja enega najbolj bridkih obdobij v samostojni Sloveniji. Sploh koga preseneča izrečeno voščilo državnega sekretarja šolskega ministrstva  Štromajerja “vesel božič umazane živali,” ko pa se to isto ministrstvo, na čelu z Jernejem Pikalom in Štromajerjem, dela norca z nespoštovanjem odločb Ustavnega sodišča glede javnega dela financiranja zasebnih katoliških šol iz leta 2014.

Preberite tudi: 

https://vfokusu.com/post/503807/bo-drzav-sekret-stromajerja-s-polozaja-odnesel-protest-pred-vladno-palaco-15-januarja

In: 

https://vfokusu.com/post/503815/branko-grims-marjanu-sarcu-ali-bo-razresil-drzavnega-sekretarja-jerneja-stromarjerja-zaradi-nestrpne-izjave-do-kristjanov

Najbolj sveži primeri vandalizma nad sakralnimi objekti v Sloveniji: “Smrt klerofašistom”, se je glasil napis na zgradbi Škofijske gimnazije Maribor. Pred tem so poročali o dveh primerih pisanja žaljivih in grozilnih grafitov (Smrt klerofašizmu!) na zid cerkve v mariborskem Pobrežju. Poročali pa so tudi o tem, kako so uničili kapelico v Komendi.

Vir: Nova24tv.si

Mogoče vam bo všeč