Nekategorizirano

Branko Grims Marjanu Šarcu ali bo razrešil državnega sekretarja Jerneja Štromarjerja zaradi nestrpne izjave do kristjanov

Na skrajno zavržno božično “čestitko” Pikalovega državnga sekretarja Jerneja Štromajerja, ki je v loenski javnosti sprožil nadvse burno in ostro reakcijo, se je z javnim vprašanjem predsedniku vlade Marjanu Šarcu oglasil tudi poslanec SDS mag. Branko Grims. Zanima ga, kakšen je odnos Vlade Republike Slovenije do Božiča, do katoličanov, do slovenske tradicije in slovenske kulture? Kako bo vlada krepila slovensko tradicijo in slovensko kulturo? V tej zvezi Branko Grims zahteva jasen odgovor Marjana Šarca, če in kdaj bo razrešil Jerneja Štromajerja s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo.

Velja prebrati: https://vfokusu.com/post/503807/bo-drzav-sekret-stromajerja-s-polozaja-odnesel-protest-pred-vladno-palaco-15-januarja

Celotno poslansko vprašanje Branka Grimsa objavljamo v nadaljevanju.

Letošnji Božič je zaznamoval pobalinski izpad državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Štromajerja, ki je namesto da bi voščil blagoslovljene božične praznike ali pa vsaj vesel Božič, napisal kar: “Vesel božič, umazane živali!”. Taka izjava je žaljiva in nestrpna do kristjanov ter zato nesprejemljiva. Jasno je, da je šlo za namerno provokacijo, ki je za človeka na funkciji  na ministrstvu, ki pokriva celotno področje šolstva, povsem nedopustna. V kakšnih lažnih vrednotah pa lahko taki ljudje vodijo in koordinirajo šolanje slovenskih otrok?

Žal je sledila še izjava ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala: “Izjava o božiču je v filmski komediji lahko zabavna, izven konteksta pa lahko tudi neprimerna in žaljiva. DS Jernej Štromajer se je za svoje dejanje opravičil, z njim sem se o nedostojnem tvitu že pogovoril.”

Le komu je lahko tako poniževanje ljudi in razpihovanje nestrpnosti do največje verske skupnosti v Sloveniji zabavno, še posebej, če to izreče državni  sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport; na ministrstvu ki pokriva tudi področje vzgoje in vrednot v celotnem šolskem sistemu? In da je »lahko neprimerna«? 

Poleg tega vse skupaj še sovpada z ravnanjem najvišjih političnih funkcionarjev iz vrst vlade oziroma njene koalicije, ki se večinoma celo v čestitkah očitno izogibajo izreči besedo Božič ali vsaj božični prazniki. Božič je eden največjih verskih praznikov za katoličane in je neločljiv sestavni del slovenske tradicije in slovenske kulture! 

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem:

1.    Kakšen je odnos Vlade Republike Slovenije do Božiča, do katoličanov, do slovenske tradicije in slovenske kulture? Kako bo vlada krepila slovensko tradicijo in slovensko kulturo?
2.     Ali bo predsednik vlade Marjan Šarec predlagal zamenjavo ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala oziroma bo vlada razrešila državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Štromajerja, oziroma kako bo Vlada Republike Slovenije ukrepala v zvezi z stanjem na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter kdaj?

Mogoče vam bo všeč