Nekategorizirano

Migranti ne počivajo niti med prazniki

Prepustnost naših meja je večja kot si mislimo. Ponekod popolnoma odprta vrata v Slovenijo, ponekod poškodovana ograja na meji, vse to za varen prehod v državo, kje je “Azil” tista prava beseda, za brezplačno hrano, pijačo in posteljo na račun slovenskih davkoplačevalcev.

A migranti se na poti po Sloveniji poslužujejo tudi kaznivih dejanj, policija pa tako in tako nič ne reče. V sredo zjutraj so bili policisti obveščeni o dveh vlomih v stanovanjski hiši v Šentjoštu, to je kraju pod Gorjanci. Oba vloma naj bi se zgodila prejšnji večer, ko so bili domači zdoma. V enem primeru so naredili za okoli 800 evrov škode, v drugem za okoli 500 evrov. Skupno okoli 1300 evrov škode, piše portal Moja Dolenjska.

Velja prebrati: https://vfokusu.com/post/503735/v-sarcevi-lms-v-ilirski-bistrici-si-zelijo-migrante

So pa policisti ravno za silvestrovo sredi Maribora okoli 1.30 ure  prijeli državljana Afganistana, ki je na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Zanimivo je, da so ga opazili šele v Mariboru in da po vsej verjetnosti ni bil sam. Seveda je tudi on izrekel magično besedo AZIL in tako postal novi prebivalec Maribora.

Moja-dolenjska.si pa poroča, da so v zadnji (silvestrski) noči policisti PU Ljubljana na širšem območju Ambrusa (in proti Ljubljani) izsledili in prijeli 18 tujcev, ki so se izrekli za državljane Maroka in Alžirije. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Prejšnjo prejšnjo noč pa so na območju Višnje Gore prijeli še 6 migrantov (prav tako domnevno Maročane in Alžirce), ki so hodili kar po avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani, policiste so o tem obvestili mimovozeči vozniki.

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč