Nekategorizirano

V Zidanem Mostu se je streljalo

V petek nekaj po 14. uri, so na PU Celje  bili obveščeni, da je v Zidanem Mostu prišlo do streljanja. Poškodovan je 32-letni moški, ki po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti.
V  streljanju  je bil 32-letni moški   lažje poškodovan.

Na podlagi do takrat znanih zbranih podatkih zvezi z včerajšnjim streljanjem v več stanovanjski hiši v Zidanem Mostu sporočajo s policije, da so v poznih popoldanskih urah odvzeli prostost 22-letnemu moškemu, ki je neprijavljen bival pri najemniku stanovanja, kjer je prišlo do streljanja. O naravi vzroka, zaradi česar bi naj prišlo do streljanja, še ne poročajo, čeprav se neuradno ve da se tam, se pravi v hiši od koder je prišel strel, srečujejo osebe povezane z kriminalom in drogami.
22-letni moški je osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem ostalih okoliščin dogajanja bodo nadaljevali. Več podatkov o tem ali je že imel srečanja z policijo in organi pregona ne poročajo. Četudi je prvič je preveč. Predvsem bode v oči podatek, da je  strelec z ognjenim orožjem  sploh imel pri sebi  orožje  ter ga je  v danem trenutku  verjetne eskalacije samega dogodka  tudi uporabil. To je predvsem stvar piscev zakonov o posedovanju strelnega  orožja še več pa policije da ugotavlja zakonitost posesti orožja tudi izven situacij ki pripeljejo do njegove upravičene ali nezakonite uporabe, še bolj pa do uporabe sploh ne pride.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč