Nekategorizirano

V Središču ob Dravi bo dva dni dišalo po etanolu: dirka Slovenija Classic TT

Kje so časi, ko so v nekaterih slovenskih krajih, Škofji Loki, Murski Soboti, Velenju in še kje pripravljali cestnohitrosne dirke. Takrat je nosnice napolnil vonj po etanolu, ki je povečal eksplozivno moč. Navijali smo za Aleše Mrzele, Edije Berdene, Salobirje…..čas in razvoj je moto šport v celoti preusmeril na dirkalne steze. Ljubitelji starih vozil v Središču ob Dravi so pred štirimi leti pripravili prvo dirko Slovenija Classic TT. 

Iskazali so se kot organizatorji in gostitelji, kajti v organizacijo dvodnevnega tekmovanja je vpeto vse, kar leze in gre. Tudi letos so se lotili priporave dirke in bili presenečeni,ker se je nanjo prijavilo skoraj 100 motoristov v enajstih različnih kategorijah.Morda se nekateri še spomnijo, nekoč se je dirkalo v razredih do 50 ccm, do 125 ccm, do 175, do 250 in v kategoriji prikoličarjev. 

No in v sobotnem popoldnevu, ko so vsi udeleženci na uradnem treningu “okusili” krožno progo v Središču ob Dravi, so lahko kar številni gledalci ob progi občudovali stare dirkaške Tomose, Honde, Aermacije in seveda kultne BMW prikoličarje.

Gonilna sila dogajanja, središki župan Jurij Borko je z letošnjo udeležbo več kot zadovoljen. Tudi nekaj sivih las je dobil:”Pričakovali smo kakih 40 dirkačev, prijavilo pa se njih je skoraj sto, ker smo v sodelovanju s sosednjo hrvaško moto zvezo dirka šteje za hrvaško prvenstvo.” Skratka, sobota in nedelja sta v Središču ob Dravi povsem dirkaško motoristično obarvani.

Mogoče vam bo všeč