Nekategorizirano

V Destrniku dr. Milan Zver oddal svoj glas za evropske volitve: Lizbonska pogodba idealen pravni okvir delovanja EU

Na današnjo volilno nedeljo naj bi dobrih 400 milijonov volilnih upravičencev odločalo o novih obrazih v 751 članskem Evropskem parlamentu. Slovenski delež pomeni osem obrazov, za katere se poteguje 14 političnih strank in list. Vse ankete napovedujejo zmago skupne liste SDS in SLS, njen nosilec je dr. Milan Zver.

Nekaj po 11. uri je v družbi mame, hčerke in vnuka svoj glas oddal dr. Milan Zver, nosilec skupne liste SDS in SLS na današnjih volitvah v Evropski parlament. V izjavi za javnost je opozoril na pomen letošnjih volitev, zato je ključna tudi udeležba, kajti z njo se povečuje tudi legitimnost volilnih izidov.

“Glede na lepo vreme pričakujem precej višjo volilno udeležbo kot pred petimi leti. Tudi celotna volilna kampanja je bila precej bolj intenzivna. Politične stranke so vanjo vložile velikoi več denarja in energije v upanju na uspešen rezultat. 

Sam pričakujem zmago glede na to, da smo dvakrat zmagali, pričakujem da bo tudi tokrat.” Ob tem je spomnil, da smo proslavili 25 letnico uvedbe lokalne samouoprave in 15 letnico vključitve v evropske integracije, ki je prav lokalnim skupnostim prinesla veliko dobrega, veliko investicij, veliko delovnih mest in praktično ni slovenske občine, ki kakšno od pridobitev zgradila s pomočjo evropskega denarja.

V luči evropskih dogajanj dr. Milan Zver tokratne volitve ocenjuje kot ključne. “Glede na mednarodne razmere se mora Evropa nujno stabilizirati. Če jo bodo skušali nekateri radikalizirati v smislu evropske centralizacije, to ne bo dobro. Bojim se, da bi v tem primeru Evropa pričela razpadati. Enake ne bi bilo dobro, če bi Evropi odvzeli njene nekatere pristojnosti. Zato mislim, da je Lizbonska pogodba idealen pravni okvir. Vselej bomo morali iskati ravnotežje med Brusljem in državami članicami.”

Mogoče vam bo všeč